Da fiskehandler, butikkslakter, norgesmester og nordisk mester i sjømat, Linda Gitlesen, etablerte Frøken Fisk for ett år siden, hadde hun en idé om at dette ikke bare skulle bli en butikk med den beste og ferskeste fisken, men også en butikk med kortreist, unik mat som ikke fantes i andre butikker. Frøken Fisk er en delikatessebutikk det ikke er så mange av. Her er blant annet lokal potet fra Solhus, egg fra Kvikne på Svorkmo, strandhonning fra Geitastranda, oster fra Orkladal ysteri, kjøtt fra Sylte gårdsslakteri i Surnadal og Trollheimknekkis fra MPs hjemmebakeri i Surnadal og den siste nyheten som er hjemmebakst fra Solruns heimlaga på Orkanger.

– Vi er en butikk for knoppskytere som får bruke butikken vår til å vise fram produktene sine, sier Gitlesen som er på stadig jakt etter lokal mat.

Ikke bare fisk

Fredag blir det bursdagsfest med servering av pølser og lomper og bursdagskake. Det blir også demonstrasjoner av matlaging av blant andre Britt G. Moen som Gitlesen kaller dronninga av lokal mat.

– Og så blir det kjempefine tilbud, smiler Gitlesen som ikke har opplevd nedgang etter utbygginga av Amfi.

Hun har trofaste, faste kunder i tillegg til at mange stikker innom butikken hennes på vei til hytta i helgene.

– Folk blir stadig vekk overrasket over at vi har mye mer enn fiskemat, sier hun.

Bare 30 prosent av omsetninga i butikken kommer av fisk.

– Halve staben av gutta på Grønøra kommer hit for å kjøpe pizzabaguetter i lunsjen. På ti måneder i fjor solgte vi 14 000 pizzabaguetter. Bare i løpet av de to første månedene i år, har vi solgt 2000 pizzabaguetter, sier hun.

God stab

I staben har hun blant andre Yvonne Røe som er lærling i sjømathandlerfaget på andre året.

– Nå kan også jeg dra på ferie, sier Gitlesen som stortrives med å være etablert i første etasje ved Oti-senteret.

– Dette er et senter som passer oss perfekt. Det er lite og intimt, og her er vi på fornavn med hverandre. Her blir jeg til jeg blir spadd ut, ler hun og gleder seg til en heidundrende ettårsfeiring på fredag.