De to orkdalingene Crazy Victor og Rapido GT starter i det samme kvalifiseringsløpet, hvor 30 000 kroner venter vinneren. De fire beste i hvert av kveldens tre kvalifiseringsløp går videre til finalen lørdag 1. august, hvor hele 400 000 kroner venter vinneren.

Startet godt

Tre år gamle Rapido GT, som eies av Svein Jonli og Ann Karin Rostad, startet karrieren meget godt med seier og andreplass i sine to første starter. Deretter fulgte noen løp hvor hesten tullet seg bort med galopp, før hesten var tilbake i feilfri utgave på Leangen den 13. juli, hvor det ble tredjepremie. Det viste seg imidlertid da at hesten hadde en halsinfeksjon, men meldes nå hel og frisk til fredagens løp.

Overraskelser?

Den andre lokale treåringen i dette storløpet for norskfødte treåringer, er Crazy Victor, som eies av orkdalingen Torkil Steinshaug og som trenes av en annen orkdaling, Bjerke-treneren Anders L. Wolden. Også han startet karrieren godt, men ingen av de to orkdalingene levnes den helt store sjansen i kveldens løp av ekspertene. Men i disse løpene med ferske treåringer, kan det fort komme overraskelser. I fjor kvalifiserte Bjørn Nyhus’ The Last Ticket seg til finalen, og i finalen ble hesten toer og 200 000 kroner rikere – bare et lite hestehode bak vinneren i mål.

Wolden sentral

Men sannsynligheten for at det er en orkdaling som vil prege både kvalifiseringa og finalen, er ganske så stor. Anders L. Wolden trener nemlig også storfavoritten Cash Okay, som er ubeseiret og har tjent hele 485 000 kroner på fire løp i karrieren.

Roa Svarten tilbake

I et løp for kaldblodshester starter en annen lokal traver i kveld. Roa Svarten, som eies av et andelslag med buvikingen Arnstein Lereggen i spissen, vant tre strake løp etter at Eirik Killingmo tok over treneransvaret for hesten like før jul i fjor. I comebacket etter pause den 2. juli rekordforbedret hesten seg med over tre sekunder til 1.27,2.