Flyktningkoordinator Ragnhild Løvseth Øverland opplever at det er stor interesse omkring flyktingene sin situasjon blant rennbyggene.
(Foto: unknown)

Flyktningkoordinator Ragnhild Løvseth Øverland opplever at det er stor interesse omkring flyktingene sin situasjon blant rennbyggene. Foto: unknown

Møte mellom syrere og rennbygger

Tirsdag 25. april inviteres det til syrisk aften i Berkåk samfunnshus. Tema for kvelden er menneskene, landet, krisen og mulighetene.

I dag er rundt 70 flyktninger bosatt i Rennebu. Av disse er ca. 20 fra Syria. De første flyktningene som kom til Rennebu, kom i august i 2013.

- En gang i året arrangerer vi en litt kunnskapsbasert kveld omkring flyktningene for å fylle på med kunnskap og bakgrunnsstoff. Vi har erfart at det er ikke nok med kaffekos og bytte av ski og staver, sier flyktningkoordinator Ragnhild Løvseth Øverland.

Rørende

Så langt har rennbyggene møtt opp. På kvelden for ett år siden der tema var Middelhavet og nærområdene omkring, møtte et hundretalls rennbygger opp. Det er Øverland svært godt fornøyd med.

På tirsdag får rennbyggene møte norsk-syreren Ahmad Muhriz som har bodd i Norge i snart 20 år.

- Han er østfolding god som noen. Det som er ekstra rørende, er at han er vokst opp i samme gate som en av innvandrerne i Rennebu, sier Øverland.

I dag driver Ahmad egen virksomhet og er aktivt med i flyktningarbeidet.

Skuffkaker fra Syria

Det blir også et spennende møte med Oddny Gumaer som driver hjelpeorganisasjonen Partners. Hun har blant annet vært aktiv i Aleppo.

- I tillegg vil noen av våre egne delta. Det er viktig med noe positivt også, slik at det ikke blir bare tungt og kriser, sier Øverland.

Det blir ellers en minikonsert med musikeren Hilde Halseth, opprinnelig fra Rennebu, men nå bosatt på Oppdal.

- Og så blir det selvsagt syriske og norske skuffkaker, og vi håper selvsagt at det blir en bra kveld og at rennbyggene møter opp, sier Ragnhild Løvseth Øverland.

Kvelden er et samarbeid mellom Flyktningetjenesta og Frivilligsentralen i Rennebu.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

På vei til Nidaros

Mange velger å legge deler av ferien til å vandre pilegrimsleden, og flere av dem har Nidarosdomen som mål.

I sitt rette element

Kunstnerparet Runi Langum og Hans Martin Øien er i sitt rette element når de åpner utstilling på Galleri Håggåsetra i Rennebu lørdag 12. august. Her lever natur og kunst i skjønn forening.