– Det var akkurat hva vi trengte nå, at lokalavisa kommer, det var morsomt, utbryter Siri Schultze-Florey og ler.

Til fots

Schultze-Florey ønsker nok å bli gjort litt stas på etter å ha gått pilegrimsleden fra Hjerkinn til Voll i Rennebu. Villig stiller hun seg opp sammen med sitt ganske tilfeldige reisefølge for å foreviges på et bilde. Utenfor Joker på Voll har de pause, de sju pilegrimene på vei til Nidaros. Fire er fra Norge og tre fra Tyskland.

– Mitt reisefølge, disse tre damene, fant jeg i et kirkefellesskap; Kristensamfunnet. Vi kjente ikke hverandre fra før, forteller Schultze-Florey, som selv er fra Trondheim.

De andre damene kommer fra Ringebu, Ås og Hurum. De møttes på Hjerkinn og skal bruke tolv dager på sin ferd til Nidarosdomen.

Langveisfarende

Sammen med damene på hvilebenken utenfor Joker sitter tre herrer fra sør i Tyskland. Det vil si; én av dem har bodd i Kvisvika i Møre og Romsdal i fem år.

– Jeg studerer der. Når kameratene mine kom fra Tyskland på besøk i sommerferien så måtte vi jo ha noe å gjøre. Derfor går vi pilegrimsleden fra Oppdal til Trondheim, sier Jakob Röss på flytende norsk.

Turen tenker de å gjennomføre på seks dager, og overnattingen skjer i telt. Damene derimot tar inn på «pilegrimsherberger». Men pausene hender det de tar sammen.

– Vi har møttes helt tilfeldig flere ganger under denne turen, smiler Schultze-Florey.

Latteren sitter løst og gjengen er full av energi, det ser ikke ut til at det skal bli noe problem å nå Nidaros.