Rindal gikk i mål som nummer 11 på herrenes stafett under NM del 1 sist helg. Men laget ble tildelt en tidsstraff på tre minutter, etter at Hallvard Løfald hadde tatt skøytetak på den første etappen. Dermed endte de til slutt på en 26. plass.

Her kan du se videoen som juryen brukte som begrunnelse.

Nå oppfordrer klubben til grasrotoppgjør, og har levert inn protest på avgjørelsen.

Løperne på Rindal erkjenner at det kan ha vært «diskutable retningsskifter», men mener at dette gjelder stort sett alle lag.

– Arrangøren plukker ut tilfeldige lag for å markere seg, sa ankermann Gjermund Løfald til Sør-Trøndelag mandag.

I protesten skriver de at «Når jurybeslutningen bare gjelder en gruppe lag plassert fra fire og nedover, minner det mistenkelig om at beslutningen blir tatt for å statuere et eksempel.»

Dette skriver Rindal IL ski på sin Facebookside:

Skal vi prøve oss på et grasrotopprør? Del, lik eller kommentér hvis du er enig med oss i Rindal IL Ski i at juryavgjørelsen var helt uten bruk av sunn fornuft.

Rindal ILs anke ble sendt tidligere i dag og lød slik:

Rindal IL Ski vil med dette anke jurybeslutningen om ilegging av tidsstraff på gårsdagens NM-stafett i Tromsø, da vi ikke kan se at det er fremlagt bevis eller god argumentasjon for hvorfor Rindal IL ble ilagt tidsstraff. Utøver eller lagleder ble heller ikke konfrontert med overtredelsene, og fikk ikke anledning til å forklare seg. Dette anser vi som brudd på vanlig prosedyre. Beskjeden om juryavgjørelsen kom faktisk ikke før etter at premieutdelingen var i gang.

Vi har sett hele stafetten i opptak, og ser at mange lag (også lag som ikke fikk tidsstraff) benyttet seg av «diskutable retningsskifter», men dette var i korte stigninger i sving, der det tydelig ikke var sporsatt.

Vi finner det også meget besynderlig at ingen av de tre første lagene ble ilagt tidsstraff, da det er flere tilfeller der minst et av disse lagene kanskje var et av de verste til å benytte seg av diskutable retningsskifter allerede mens det var sporsatt, inn i og gjennom sving. Det var også mange lag plassert lenger bak som tydelig gjorde de samme diskutable overtredelsene uten å bli ilagt tidsstraff. Når jurybeslutningen bare gjelder en gruppe lag plassert fra fire og nedover, minner det mistenkelig om at beslutningen blir tatt for å statuere et eksempel.

Hvis juryens avgjørelse ble tatt på grunnlag av denne videoen, skulle det bare understreke vår argumentasjon.

Vi anker i utgangspunktet avgjørelsen for Rindal IL isolert sett, og ønsker bevis og bedre argumentasjon for jurybeslutningen. Med bakgrunn i det ovenstående, er det også vår oppfatning at når tidsstraffene ble fordelt så «tilfeldig» som de ble gjort, må de oppheves for samtlige lag.

Vi ber om en bekreftelse på at anken er mottatt, og håper på en positiv behandling der sunn fornuft benyttes i større grad enn det juryavgjørelsen viste.

Her kan du lese juryens beslutning.