Rindal IL var blant 16 lag som fikk straff for feil teknikk på den første etappen av herrestafetten i NM i Tromsø forrige helg. Juryen ga alle lagene 3 minutters tidsstraff etter løpet, noe som endret resultatlisten helt. Det skapte voldsomme reaksjoner blant de lagene som ble straffa. Totalt var det bare fire av de 16 lagene som ble straffet som anket avgjørelsen. Samtlige lag som anket får medhold, mens de som ikke anket, beholder straffen som juryen tildelte.

- Jeg synes det er flott at vi fikk medhold. Men hvis det stemmer straffen faller bort bare på de lagene som anket, så er det nesten en like dårlig avgjørelse som ble tatt på stafetten, sier leder i skiavdelinga i Rindal IL Håkon Solvik.

Usikker plassering

Rindal IL med Hallvard Løfald, Lars Hol Moholdt og Gjermund Løfald leverte en meget sterk stafett og kom i mål som nummer 11. Da tidsstraffen slo inn raste laget helt ned på 26. plass.

Hvis det bare er de lagene som anket som får tatt bort straffen, kan Rindal IL havne høyere på resultatlistene enn den 11. plassen de gikk inn til på søndagens stafett. En ny resultatliste er foreløpig ikke lagt ut.

- Viktig

Håkon Solvik mener at plasseringen på stafetten er viktig med tanke på neste års NM.

- I fjor ble vi nummer 24 og da startet vi litt for langt bak i feltet under årets stafett. Startposisjonen har mye å si når det er så mange lag på startstreken, sier Solvik.

- Hvor godt fornøyd var dere med 11. plassen?

- Det var i grunnen bare Lars (Hol Moholdt) som var fornøyd med etappen sin etter stafetten. Vi hadde nok håpet å være blant de ti beste på en god dag, selv om det ikke var noe uttalt mål, sier Solvik.