Rindal IL gikk i utgangspunktet inn til 11. plass under NM i Tromsø, men ble sendt ned på 26. plass etter tre minutters tillegg på grunn av feil teknikk på første etappe. Rindal IL var blant fire klubber som anket avgjørelsen og fikk senere medhold. De øvrige 12 lagene som ikke anket, fikk ikke tatt bort tidsstraffen. Dermed havnet Rindal IL til slutt på en 7. plass når den nye resultatlisten ble klar nylig. Det mener leder i Rindal ILs skiavdeling Håkon Solvik er helt håpløst.

– Nei, hva skal en si. Det er i grunnen en helt idiotisk avgjørelse. Den avgjørelsen der er like håpløs som den som ble tatt under NM. Alle vet vi ble nummer 11, så dette smaker ikke noe særlig godt, sier Solvik til ST.

Les også: Opprør mot NM-juryen

Les også: Fikk medhold i anken

– Ingen burde straffes

Solvik mener at alle tidsstraffene burde strykes etter at ankeutvalget ikke så noen grunn til å straffe de fire lagene som hadde anket.

– Det blir jo helt meningsløst. Nå har jo du en ankefrist å forholde deg til, men slik som dette utartet seg, burde ingen lag blitt straffet, sier Solvik.

God plassering

For fire år siden stilte Rindal IL lag under NM-stafetten for første gang på flere år. Da hadde laget startposisjon 107, noe som ikke er spesielt gunstig. Siden den gang har laget klatret på resultatlistene til en 30. plass i 2014, en 22. plass i 2015 og nå en 7. plass under NM i Tromsø. Dermed har Rindal IL skaffet seg en meget gunstig startposisjon til neste års NM-stafett.

– Vi har klatret sakte, men sikkert oppover de siste fire årene. Startposisjonen har mye og si for å henge med på den første etappen. De siste årene har løperne på første etappe brukt mye energi på å komme seg fremover i feltet, men det trenger vi ikke neste år, sier Solvik.