Det gikk ikke helt veien for Kristian Forbord under NM i motbakkeløp for noen uker siden, men stigningen opp til Vassfjellet passet børsværingen utmerket. 27-åringen som løper for Rindal IL har tidligere vunnet Malvikingen opp, Forbordfjellet opp og Våttan opp denne sesongen.

La seg bak

Vassfjellet opp starter ved Rosmælen skole på Kvål, og går herfra i varierende terreng, og på varierende underlag til toppen av vassfjellet. Løypa er cirka 8,5 kilometer lang, og stiger 690 høydemeter meter opp til masta på 710 meter.

På grunn av spurtpremien tidlig i løpet startet det med et forrykende tempo fra start. Forbord valgte å legge seg litt bak.

– Jeg lå 5-10 sekunder bak teten en god stund. Det var høyt tempo og jeg var litt usikker på hvor sterk han som ledet var, så jeg turte ikke å tette luka for jeg var litt redd for å sprenge meg, forteller Forbord.

Avgjorde på grusen

Forbord holdt seg bak i store deler av løpet, men da de siste to kilometerene skulle avgjøres på grus, tok han teten og konkurrentene klarte ikke å holde følge.

– Han som ledet i starten var bedre enn meg teknisk i den første delen av løypen, men på grusen satte jeg opp tempoet og følte meg veldig sterk, sier 27-åringen.

Det holdt til en suveren seier på tiden 44,57. Han var over halvminuttet foran andremann.

2. plass for juniorer

Erik Husby fra Skaun IL løp inn til 2. plass i juniorklassen på tiden 47,41 og var 23 sekunder bak vinneren.

Gjermund Løfald fra Rindal IL løp inn til 6. plass i seniorklassen og var 2,14 minutter bak Forbord i mål.