Startlistene for årets NM i langløype er klare og påmeldingen er stengt. Det er meldt på 174 løpere i de forskjellige klassene. Rindal IL er største klubb med sine 21 løpere på startstreken, mens Strindheim IL er nest størst med 20.

Tøff herreklasse

Det er spesielt herreklassen som virker råsterk under årets NM. OL-utøver Sondre Nordstad Moen er kanskje favoritten på den 10 kilometer lange herreløypen. Han vil nok få god konkurranse av blant andre sølvvinneren fra i fjor, Ørjan Grønnevig fra Stavanger. Ellers stiller Tjalve med en svært sterk tropp, derav tre nordmenn som deltok i EM.

Håper på topp 10

Trond Ørjan Eide fra Orkdal er blant utfordrerne til å kunne kjempe om en topp 10-plassering. Han vant Trollheimsløpet som går i samme trase i år med en av de raskeste tidene noen gang, men han får helt annen konkurranse på søndag.

– Jeg tror topp ti må være et mål, men selv det kan bli tøft i denne klassen. Jeg så ikke for meg at det skulle komme så mange gode løpere, sier Trond Ørjan Eide.

– Hvem holder du som favoritt?

– Det er Sondre Nordstad Moen. Han blir vanskelig å slå. Det blir nok han mot eritrerne fra Tjalve.

– Hvordan blir oppladningen?

– Jeg hadde siste hardøkta på torsdag, så nå blir det et par rolige dager før konkurranse, sier Eide.

Fjerde gang

Arrangør Rindal IL fyller 110 år og det kan være noe av grunnen til klubben fikk arrangere årets NM. Men den tradisjonsrike klubben har arrangerte NM i terrengløp tre ganger tidligere (1997, 2001, 2007).

Stort sett alt av aktivitet blir lagt til Trollbanen, hvor det er start og mål, samt medaljeutdelinger.

NM kommer til å ha totalt fem starter. Først ut er 4 kilometer for J15 til junior og veteran, før det er duket for 4 kilometer G15 til G17. Deretter er det kvinner senior og noen veteranklasser som skal i ilden, før det er duket for herreklassen og til slutt juniorklassen for gutter.