Spiller du i musikkorps? Ja, da må du opp grytidlig, på med uniformen, og dra ut på bygda for å spille. Undertegnede hadde avtale med Blæsten musikkorps fra Rindal om å bli med og oppleve hvordan det var å dra ut og spille for folket.

Undertegnede møtte gjengen klokka syv på Coop Marked Nybø på Rindalsskogen, og turen startet med å kjøre opp til Lommunddalen, hvor dagens taler, Elsa Jensvold, bor. Hun kom smilende blid og trøtt ut på trappa. Bussjåføren for dagen var Jan sturla Jensvold, som spiller klarinett i Blæsten.

Elsa Jensvold satte på vekkerklokka klokken syv kvelden før, men hennes mann, Jens Sturla, justerte vekkerklokka til åtte, slik at hun skulle forsove seg, og Blæsten kunne ta henne på senga, og slik ble det. Hun kom rett fra sengen og ut i morgenkåpa, smilende blid og litt fortumla, men tok det hele med god fatning. Hun fortalte at dagens tale skulle handle litt om tradisjon og litt om framtid, og så var det på tide å dra videre, til Rørdalen.

Prest Lene Gåsvatn ble litt mer forfjamset. Hun gløttet litt forsiktig på ytterdøra og stakk hodet ut, og der sto Blæsten og spilte for henne. Hun fortalte med litt småhes stemme at det var veldig artig, og kunne forsikre oss om at dagens preken var skrevet.

Turen fortsatte, og flere fikk besøk, men tiden var knapp, og på programmet stod det flaggheising på Rindal alders- og sykehjem. En tradisjon som har vart i mange år. Der satt beboere og ansatte og ventet på oss. Rett ut av bussen, rask oppstilling, og fanfaren ble spilt i takt med at flagget ble heist av vaktmester Steinar Landsem.

Så ble «Ja, vi elsker dette landet» spilt, og en minikonsert ble det tid til før ferden gikk videre til byggefeltet i Rindal sentrum. Klokken ti var det pause med mat og kaffe på YX i Rindal, men dagen var fortsatt ikke slutt. Det var det derimot for undertegnede, som valgte å forlate Blæsten, som skulle fortsette til cirka klokken tre. Da ville de være ferdige med dagens spillejobber, og kunne trekke inn i findressen og nyte 17. mai, fortalte Jens Sturla Jensvold.