Torsdag tok formannskapet på ny opp saken om Moan Idrettspark skulle få støtte til klubbhuset.

I fjor sendte Moan idrettspark søknad om å få kommunal støtte til klubbhuset som har stått ferdig en stund, men søknaden ble avslått i formannskapet blant annet fordi den er fremmet i etterkant av ferdigstillelse av anlegget, og at anlegget allerede er finansiert.

Moan Idrettspark valgte å klage på vedtaket fordi de mente søknaden ble avslått på feilaktige premisser. De mener det ikke er noen regel om at anlegget kan stå ferdig eller ikke.

Ville gi støtte

Ordfører i Skaun Jon P. Husby ville etterkomme klagen fra Moan Idrettspark.

– Søknaden oppfyller alle krav til en søknad. Det at anlegget er fullfinansiert er det faktisk krav om, ellers hadde de aldri kommet på den listen. Det var mitt argument for å etterkomme klagen, sa Husby under møtet.

Husby, Gunn Iversen Stokke og Turid Blækkan fra Senterpartiet stemte for å imøtekomme klagen fra Moan idrettspark, men fire stemte altså mot.

Stemte mot

Bjørn Hammer (BL), Erik Fenstad (H), Asbjørn Leraand (Ap) og Eivind Stende (Ap) ville ikke imøtekomme klagen og stemte mot.

– Saken kommer i ettertid og anlegget er ferdig. Da dette ble planlagt var det en annen kommuneøkonomi og det var flere anlegg som ikke fikk. Så hevdes det at det i ettertid ikke er anledning, men i ettertid ser man at det da ville være flere anlegg som burde vært vurdert. Andre som ikke har klaget som forholder seg til at det ikke var noe å hente den gangen, sa Bjørn Hammer på møtet.

Under møtet ble det foreslått at Moan Idrettspark kunne fremme en ny søknad for tiltak de ønsker å gjøre på klubbhuset. Der har det tidligere vært diskutert å få inn en heis.