Eggkleiva mannskor sitt førjulshow står ikke i fare for å gå ut på dato. Det blir stadig bedre blant annet på grunn av at de under Stein Nilsens ledelse er på stadig jakt i musikkens skattekiste. Årets show ble en spennende vandring i musikkens irrganger.

Spennende gjester

De våger også å satse på nye og spennende gjester. Møtet med Margaret Berger var absolutt et hyggelig møte. Overraskelsen med Thomas Brøndbo var heller ikke forventet, men hyggelig. Ellers er det alltid trivelig å møte flinke Sara Rønningen, jenta med den store stemmen og kroppen fylt av musikk.

Orkesteret med ei solid blåserekke, fire strykere og band med eminente musikere er verdt en omtale i seg selv. Det er absolutt limet som gjør konserten til en fullkommen opplevelse.

Knapt amatører

Men sist, og ikke minst så gjør koret med sine dyktige solister en formidabel jobb. Solistene er ikke lenger for amatører å regne. Gaute Hansen kunne gjerne stått på en større scene, og det er imponerende hvordan koret greier å rekruttere unge sangere og får dem fram i lyset. Årets store overraskelse er Bendik Solberg som forteller at det er 66 år mellom han og eldste korsanger. Imponerende!

Lykkelige

Årets førjulsshow var fylt med gode øyeblikk, vakker musikk og gode og viktige historier fortalt av Svein Skogstad. Med Gaute Hansen som solist i «Stad i ljus» kunne vi vandre hjem; lykkelige og med smil rundt munnen.

Lørdag 28. november er det ny anledning til å få med seg dette høydepunktet av en konsert det knapt finnes maken til.

Les mer i ST på papir tirsdag 1. desember.