Lørdag 6. februar er det duket for Ramsjørennet i skiskyting som også går som kretsmesterskap. Det stopper ikke der, for på søndag er det nemlig Ramsjørennet i langrenn. Dette inngår i Sparebank 1 cup og er også kretsmesterskap.

God påmelding

Dette er den store arrangementshelga for Skaun IL denne sesongen. Så langt har 75 deltakere meldt seg på skiskytterrennet, mens 276 hadde meldt seg på Ramsjørennet i langrenn.

– Det blir kanskje tøft å nå nærmere 100 deltakere på skiskyting som var målet. Her konkurrerer vi litt med nyttårsrennet i Knyken som er på søndag og norgescupen for juniorer i Mo i Rana. Vi mister nok en god del løpere på det sistnevnte. På søndag hadde vi et mål på 300 løpere og det tror jeg vi kan nå før fristen går ut i kveld (onsdag), sier leder i Skaun IL John Fløttum.

Viktige arrangement

Dette er veldig viktige arrangement for Skaun IL og værgudene har også vært snille de siste dagene, slik at forholdene skal være helt topp til helga.

– Forholdene i helga skal bli veldig bra. Nå er det meldt en god del snø både torsdag og fredag, mens det er meldt oppholdsvær i helga med lite vind, noe som er gunstig for skiskytterrennet, sier Fløttum.

Rennene er også gunstig økonomisk.

– Når vi har Sparebank 1 cup så er dette et viktig økonomisk bidrag til klubben. I tillegg har vi viktig sponsorer. Dette er generelt en viktig helg for oss, forteller Fløttum.

Mye dugnad

I løpet av helgen blir det lagt ned en enorm dugnadsinnsats. På lørdagen skal 60 frivillige være i aksjon, mens drøyt 40 frivillige bidrar søndagen.

– Under skiskytterrennet må vi ha en god del på standplass for å legge ut våpen og skrive skytterresultat i tillegg må vi ha folk i løypene, til tidtaking, i kiosken og parkeringsvakt. Det er litt mindre krevende under langrennet, men likevel er det en betydelig gjeng som stiller opp, sier Fløttum.

Skaunlederen håper også at publikum møter opp i helgen. Lørdag blir det første åpne skiskytterrennet arrangert på Ramsjøen arena.

Arnfinn Eidsli er rennleder begge dagene.