– Jeg ble både glad og overrasket da jeg fikk beskjed om at jeg var tatt ut på det nye utviklingslandslaget i skiskyting. Det betyr mye at jeg har tillit og blir satset på av Norges Skiskytterforbund, sier Kristin Våg Fløttum.

Grubben som trener

Kristin har de siste sesongene gjort det bra på nasjonalt juniornivå. Det førte til at hun foran forrige sesong fikk plass på juniorlandslaget. Det ble et betydelig trangere nåløye å komme med på landslaget nå ettersom det nylig ble presentert en helt ny landslagsmodell. Det innebærer blant annet at det i fortsettelsen ikke blir noe juniorlandslag. De beste juniorene og de beste unge seniorene kjemper om å komme med på et såkalt utviklingslag.

– Jeg var som sagt forberedt på at det ikke ville bli plass for meg på utviklingslaget. Derfor var det gledelig at mitt navn var med da forbundslagene ble presentert. Det betyr enormt mye å være med på landslaget ettersom de har det beste opplegget. Det siste året har jeg vært så heldig at jeg har hatt muligheten til å trekke veksler på Roger Grubben som er en av verdens beste skiskyttertrenere. Jeg lærer noe av han på de aller fleste øktene, sier Kristin om mannen som i en årrekke var trener for det norske herrelandslaget.

Roger Grubben er ingen hvem som helst i skiskyttersammenheng. Det var han som løftet norsk skiskyting etter at de var langt nede i en bølgedal på midten av nittitallet. Han var også Ole Einar Bjørndalens private trener i flere sesonger. De to siste årene har han hatt ansvaret for juniorlandslagsløperne.

Håper på VM-start

Kristin Vågå Fløttum er en av de som kan komme til å prege norsk skiskyting fremover. Hun har forhåpninger om at det neste vinter skal være mulig å få oppleve et verdensmesterskap fra innsiden. Junior-VM i Russland kan komme til å bli høydepunktet så langt i karrieren. Kristin som i juni vil ha gjort unna tre av fire år på skigymnaset på Heimdal, forteller at hun er villig til å jobbe hardt for en Russland-tur på skiskytterforbundets regning. Junior-VM-deltakelse er det kortsiktige målet for skiskytterjenta.

– Det kommer til å bli tøff kamp om VM-plassene. Jeg vil kommende sesong tilhøre den eldste årgangen i 20 og 21-årsklassen. Det er i utgangspunktet en fordel ettersom jeg da ikke konkurrerer med de som er året eldre. Det er helt klart i sporet jeg har størst forbedringspotensial i forhold til de beste. Jeg går ganske bra når det fungerer. Men jeg er nødt til å heve bunnivået for å være VM-aktuell. Jeg tror det er fullt mulig når jeg får en vår, sommer og høst til med trening, sier Kristin som er veldig motivert for å gjøre den treningsjobben som må ligge i bunn for å få fremgang og ikke minst ytterligere utvikling.