Fasiten etter tre konkurranser i 2016 viser tre andreplasser. Den siste kom i helgen, da hun representerte Norge i Ifbb Malta Grand Prix.

Karlsen stilte i åpen klasse, og konkurrerte mot sju fra Malta, to fra Spania og to fra Irland.

– Her var det alle mot alle, uansett høyde og alder. Veldig spennende. Opplevelsen har vært fantastisk. Arenaen var helt rå, kjempestor konferansesal og stappfullt med publikum begge dager, sier hun.

Stort

Karlsen startet ikke satsingen på bikini fitness før i fjor sommer. På det snaue året har hun håvet inn medaljer.

– Jeg hadde bestemt meg for tre konkurranser denne vårsesongen, og har fått sølv i alle tre. Det har ikke helt gått opp for meg enda, da det er så utrolig stort og mye å ta inn etter at alt har skjedd på de siste fire ukene.

«Bikini fitness er ment for jenter som liker å holde seg i form og spise sunt. Utøveren skal ha en velbalansert og godt proporsjonelt kropp med fine linjer, og dette legges til grunn for dommernes vurdering, samt at kroppens tonus og sunne utseende skal også vurderes. Hår og skjønnhet samt utøverens individuelle fremføring på scenen, inkludert selvtillit, utstråling, eleganse og ynde bedømmes også», skriver det norske forbundet på sine nettsider.

Trøblete ankomst

Forberedelsene til konkurransen på Malta ble litt forstyrret, da bagasjen ikke kom med flyet.

– Bare det å få reise hit for å konkurrere var kjempe spennende. Men jeg var uheldig med første dag, da bagasjen ikke kom med flyet. Jeg fikk den ikke før sent lørdag kveld, så alt startet med stress. Alt jeg trengte av mat, bikini og annet til konkurransen var i bagasjen. Jeg er heldig som har en super magisk coach, som over telefon klarte å beordre meg rundt på en matbutikk slik at jeg fikk ordnet meg med alt av mat før konkurransen, sier Karlsen, strålende fornøyd etter innsatsen.

Nå ser hun frem til en lengre pause fra konkurranser, der kroppen skal få restituere seg litt.

– Nå er kroppen klar for en hvilepause, ikke fra gymmen selvsagt, men sporten. I alle fall for ett år. Så får vi se hva fremtiden bringer videre for meg. Jeg har ikke lagt opp.