Solskinnslørdagen ble toppet med balsam for sjela påført av vokalgruppa Viggja Voices og trioen Vadested i Buvik kirke lørdag kveld.

De som valgte Buvik kirke denne kvelden, angret ikke.

Viggja Voices med sine seks stemmer, tryller med toner på en måte som gjør at klangene flyter høyt i kirkerommet. Til å ha eksistert bare siden februar 2015 er det oppsiktsvekkende hva gruppa har fått til både når det gjelder repertoar, samklang og balanse.

Viggja Voices leverer fra øverste hylle når det gjelder korsang. Dette er presisjon og samklang på høyt nivå. Med sitt dypdykk i folkemusikken presenterer de et spennende program som er banebrytende innen korsangen.

At gruppa vant NM i kor for vokalgruppeklassen i oktober i fjor, bare åtte måneder etter at de ble stiftet, forteller om hvor suverene de er, og hva vi kan forvente oss framover.

Trioen Vadested som var gjester i Buvik kirke denne kvelden, ga konserten en ekstra spenst og dimensjon. De framfører musikk fra den keltiske tradisjonen og salmer fra øya Iona i Skottland. Her blir folkemusikken og kirkemusikken forent i ett uttrykk som byr på inderlige tekster, sterke rytmer, vakker og svært hørbar musikk.

Les mer i STs eavis og papiravis tirsdag 31. mai.

Munnharpe, et klassisk instrument, i folkemusikktradisjonen. Viggja Voices har høy presisjon i alt de gjør.