Det var et begeistret publikum som forlot Skaun kirke etter åpninga av årets Kristin på Husaby. Ikke bare begeistret, men fylt av vakker musikk og sang.

For mer ekte og mer inderlig enn slik Viggja Voices framfører salmesangen, er det knapt mulig å gjøre det. For anledningen godt akkompagnert av Hallgeir Måseide og Jørgen Gustad.

Et bedre egnet rom for denne vakre sangen, er det heller neppe mulig å finne. Skaun kirke er akkurat passe stor, akkurat passe intim og så mye historisk med sine røtter helt tilbake til middelalderen, at her kan vi spore salmene langt tilbake i tid sammen med NRKs Helge Gudmundsen.

Det var ei fullsatt kirke som gledet seg stort denne kvelden. En glede som ble fullkommen gjennom massiv salmesang slik vi opplevde at salmene ble felleseie under NRKs store salmeprosjekt i 2014; «Salmeboka minutt for minutt» ledet nettopp av Helge Gudmundsen.

Åpningskonserten «No stig vår song» ble en perfekt åpning av en kultur- og litteraturfestival. Salmer handler om røtter, kultur og tradisjoner og vakre tekster. Under ledelse av Gudmundsen og Viggja Voices, som gir salmene en annen dimensjon gjennom sin store musikalitet, spennende arrangement og inderlig framføring, gikk publikum rikere hjem etter denne stunda i kirka.