I disse dager befinner nesten hele MC-klubben Cojones seg i det vakre vindistriktet Piemonte.

– Vi har hatt det helt supert under hele turen på vei til Italia, sier Helge Sommerschild på telefon fra Italia.

Oppe med hanen

Onsdag morgen klokka 08, 22. juni, var gjengen klar for avmarsj. 16 motorsykler av merket Harley Davidson kjørte på rad og rekke fra klubbhuset på Viggja. Første mål var Oslo. Fra Oslo tok de ferga til Frederikshavn i Danmark, og deretter kjørte de videre til Hamburg.

Varmere strøk

– Vi har ikke kjørt lange distanser, og vi har stoppa mye, forteller Sommerschild.

Fra Hamburg til Lörrach tok gjengen auto-tog.

– Hehe, hva tror du. Vi var alle svette under skinndressene, og skulle være noen timer om bord på toget – uten dusjmuligheter, ler Sommerschild.

Det hadde visst pirret luktesansene litt.

Venneklubb

– Vel fremme i Lörrack kjørte vi til Ramblers mc i Siebnen, hvor vi ble godt mottatt. De sto klare med mat og drikke, og arrangerte fest for oss, forteller Sommerschild.

Han skryter av den gjestfrie venneklubben.

– Lørdag arrangerte de sightseeing til et fjellpass. Det var tur med guide, og vi besøkte en fjellandsby, sier Sommerschild.

Gjengen fra Cojones tilbrakte helgen hos Ramblers, før de tidlig søndag morgen vendte motorsyklene mot de italienske alper.

Spektakulært

Fra Siebnen tok de retning Splügenpass, et alpepass på vel 2000 meter over havet.

– Det var helt spektakulært! Bare på vei ned fra passet var det 52 stykk 180 graders svinger. Det var veldig spesielt, forteller Sommerschild.

Søndag kveld ankom de Johnny Uvaas’ hus i Agliano Terme, Piemonte. Huset ligger midt i Italias beste mat- og vindistrikt, med vinmarker på baksiden av huset.

Nyter

– Mandag kveld, var vi på vinsmaking i Contratto. Det var veldig artig. De hadde 1,3 millioner flasker med vin, forteller Sommerschild.

Nå skal de nyte dagene de har der nede med korte motorsykkelutflukter, vinsmaking og god mat.

Jubileum

Cojones feirer sitt 30-årsjubileum i år, og turen til Italia er en «jubileumstur». Det falt naturlig å dra dit siden Johnny Uvaas har feriehus der, og det er en fantastisk kjørerute med motorsykkel. Uvaas forhåndsbestilte jubileumsmiddagen i en lokal restaurant, og tirsdag kveld fikk de restauranten helt for seg selv.

– En magisk jubileumsmiddag er fortært til stor nytelse, godt ledsaget av nydelig vin og fiiiine folk! Vi ble servert parmaskinke og salami, carpaccio, oksetunge, kalv med tunfiskmajones, crêpe med asparges og parmesan, spaghetti bolognese, ravioli med svinekjøtt, parmaskinke og salat, perlehøne med gulrot og til dessert kaffe-pannacotta, fromasj med sjokolade, amaretto/sjokoladepudding. En sann glede fra første munnfull. Vinfølget var bl. a Langhe Arneis og Dolcetto d'Asti, forteller Arnhild Halvorsen entusiastisk.

Det høres ut til at jubileet feires på best mulig vis.