– Skaun kommune har bevilget 300 000 kroner til formålet. Trimavdelinga i Buvik IL ønsker å starte opp, men vi savner initiativet fra kommunen i forhold til planlegging og oppstart av prosjektet, sier den tidligere Ap-politikeren.

Området som Buvik IL ønsker å utvikle som et attraktivt nærmiljøanlegg for innbyggerne, ligger flott og sentralt til like ved idrettsanlegg og skole. I dag framstår området som en urørt eng med høyt ugress.

Arealet er regulert for offentlig formål, og vi ønsker at det skal bli et kombinert aktivitetstilbud og park for befolkningen, sier Espen Lien Pedersen.

Raskt ute

Far og sønn Pedersen representerer begge idrettslaget, og mener dette tilbudet midt i sentrum vil styrke Buvika ytterligere som bosted.

Da beløpet ble bevilget høsten 2015 var laget raskt ute med å sende søknad. I mai 2016 har for øvrig Skaun kommune bevilget et tilsvarende beløp til idrettsanlegg som skal «bakes inn» i prosjektet med den nye skolen i Børsa. Lars Arne Pedersen har en rekke ganger vært i kontakt med Skaun kommune, også skriftlig, uten at det så langt har ført til noe tilfredsstillende resultat.

Haster

– Vi håper at det nå tas et initiativ fra kommunen slik at detaljplanleggingen av tiltaket i Buvika kan realiseres så raskt som mulig, sier han.

De ser for seg at både faste treningsapparater àla det Tufteparken kan tilby kan være aktuelle i området, altså et lavterskeltiltak for uorganisert idrett og styrking av folkehelsen. I tillegg kan det etableres bord og benker slik at folk kan benytte det som et sted for rekreasjon og avslapping.

– Planlegging, innkjøp og anleggsfase tar tid, og det haster med å komme i gang, sier en utålmodig Lars Arne Pedersen.