I lagsport klarer du sjelden å vinne ting på egenhånd, men i første omgang mot Sverige virket det ikke som Kari Aalvik Grimsbø trengte forsvar. Hun reddet absolutt alt som kom, uansett vinkel eller distanse på skuddet. Børsværingen nektet svenskene å score mål. 4-0 var stillingen etter syv minutter. 11-2 ledet Norge etter 18 minutter og da var i kampen i realiteten avgjort.

Til pause hadde Grimsbø en redningsprosent på hele 70 prosent, Norge ledet med 12 mål og kommentatorene til TV 2 var nærmest i sjokk av det de hadde sett.

– Det er helt fantastisk og litt uvirkelig akkurat nå. Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde, men det er deilig, sier Grimsbø til TV 2 med et bredt glis.

Ti på børsen

I andre omgang ble det ikke samme overkjøring, men Grimsbø fortsatte å levere redninger og ble til slutt byttet ut de siste ti minuttene for Katrine Lunde.

Norge vant til slutt 33-20 og etter kampen sto de største norske mediene i kø for å dele ut 10er på børsen til den utrolige børsværingen.

– Jeg tror jeg var borte i min egen verden i dag. Det kom skudd, også tenkte jeg etter på «hvem i all verden var det som skjøt?». Jeg hadde ikke peiling. Arbeidsoppgaven min i dag var ballfokus og jeg må si at jeg lykkes med det da, forklarer etter lattermild Grimsbø.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson kunne ikke annet enn å gi Grimsbø en stor del av æren for seieren.

– Gjengen gjorde en god jobb og Kari hjalp oss i gang. Hun var fantastisk god i starten og det var ganske avgjørende, fordi de kom til en del gode sjanser, oppsummerer landslagssjefen til TV 2.

Møter Russland

Senere på natta ble det klart at Norge skal møte Russland i semfinalen. Kampen spilles 01.30 natt til fredag. Om Norge tar seg videre i semifinalen og vinner nok en OL-finale blir Grimsbø historisk med sine tre OL-gull. Det har ingen annen kvinnelig norsk utøver gjort tidligere. Om hun fortsetter det uvirkelige keeperspillet, så er det langt fra utenkelig.