Søndag 19. mars arrangeres årets Erlendrenn for 23. gang. Rennet går ved Ramsjøen Arena og med Skaun idrettslag som arrangør.

Erlendrennet ble første gang arrangert i 1995 som en avlegger av kulturfestivalen Kristin på Husaby. De første åra gikk rennet fra Ramsjøen via Slemsjøen til Skaunakjølen og området rundt Ølshøgda. I årenes løp ble rennlengden blitt kortere, og løypa ble flyttet til området rundt Ramsjøen.

- Rennet er åpent for alle, og deltakerne går så langt de vil. Om de vil gå noen runder på stadion, så er det greit, sier Ragnhild Kjøren Lefstad i Skaun IL som understreker at Erlendrennet er et typisk familierenn, der til og med dem som ligger i pulk, deltar.

Så er det også premier til alle som deltar, uavhengig av tid og distanse. Det blir også kåring av årets Kristin og årets Erlend som det blir gjort litt ekstra stas på.

Ifølge Lefstad er det ennå litt usikkert hvor løypa kommer til å gå. Det er det været denne uka som avgjør. Men akkurat nå føler arrangøren seg trygg på at Ramsjøen blir stedet også for årets Erlendrenn med saftstasjon på toppen av de første bakkene.

- I fjor var det ikke saftstasjon, og gjett om mange unger ble skuffet. Derfor er saftstasjonen på plass i år, garanterer Ragnhild Kjøren Lefstad.