- Et mangfold og en stor andel kandidater gir verdige prisvinnere. Og verdige prisvinnere fortjener en kulturkommune, sier fagleder for kultur i Skaun kommune, Steinar Haugen.

Kulturstipend

Skaun kommune ønsker et mangfold av foreslåtte kandidater til kulturprisen. Frivilligprisen ble for øvrig delt ut for første gang i 2017.

- Vi ønsker også mange og kvalifiserte søkere på kommunens kulturstipend. Stipendet er nå på kr 10.000, og det er en sum som er relevant. Det oppfordres spesielt at lag og organisasjoner også her hjelper til, og oppfordrer medlemmer til å søke, sier Haugen som presiserer at dette ikke er et ungdomskulturstipend, men et stipend til kunst- og kulturaktører.

Inspirasjon og takk

I retningslinjene for kulturprisen står det at prisen skal være til inspirasjon for aktive kulturarbeidarer, og tjene som takk til personer som har gjort en stor innsats for kulturlivet i Skaun kommune.

Tilsvarende står det i retningslinjene for frivilligprisen står det at prisen skal være til inspirasjon for alle som er engasjert i frivillig arbeid og tjene som takk til personer som har gjort en stor innsats for det frivillige arbeidet i Skaun kommune.

Til kulturarbeidere

Skaun kommune deler også årlig ut kulturstipend.

- Også her er det ønskelig med mange og gode kandidater, og vi håper aktuelle mottakere vil søke på stipendet. Skaun kommunes kulturstipend skal inspirere til og være med på å gjøre det mulig med utdanning og utvikling for kulturarbeidere, sier Haugen, som minner om at fristen for å levere forslag er 1. oktober.