Ole Magnar Morken debuterer på teaterscenen i Rabarbrateatrets oppsetning «Mens vi venter på Godot» av Samuel Beckett. Onsdag 2. september er det premiere på Kristiansten festning.

– Ja, det blir premiere rett imot vestaværet og kveldssola over Nidarosdomen, sier Ole Magnar Morken som begir seg ut i et helt nytt terreng som skuespiller.

Utfordring

Den kjære og populære revyskuespiller Ole Magnar Morken er viden kjent for sine strålende monologer som han framfører med stor presisjon og inderlighet. Men han medgir at da han leste manuset til «Mens vi venter på Godot» av nobelprisvinner Samuel Beckett, sto han overfor sin livs utfordring.

– Da jeg fikk teksten, ristet jeg på hodet og tenkte «i Herrens navn, hva er nå dette for lags sprøyt?» ler han.

Sin livs monolog

Noen måneder senere begynner teksten å sitte selv om han innrømmer at det er den mest krevende teksten han noen gang har pugget.

– Det er seks minutters monolog uten punktum og uten mening der mange av ordene er veldig like. Jeg angrep det slik at jeg delte teksten opp i 31 setninger med punktum, sier han.

Etter å ha lest en analyse om stykket på nettet, forsto han at dette slettes ikke er bare sprøyt. Samuel Beckett har tross alt fått Nobelprisen i litteratur. Men at det er en absurd teaterform, kan han skrive under på.

Ny arena

Det spilles ni forestillinger av stykket på Kristiansten festning, og Ole Magnar Morken er spent på responsen. For ham er både teaterformen og teaterarenaen helt ny.

– Jeg hadde ikke hørt om stykket. Men da Espen A. Børø i Rabarbrateateret var instruktør for Skaunarevyen en gang, merket han seg vel meg som en kar som kunne anvendes i en birolle, sier han.

Slave

Stykket handler om to landstrykere, Estragon og Vladimir, som holder til på en søppelplass der de venter på herr Godot. Men han dukker aldri opp. De to karene fordriver tida med ingenting.

– Noe som kanskje gjenspeiler de fleste av oss, føyer Morken til.

Ut i første akt dukker Lucky alias Ole Magnar Morken opp med et tau rundt halsen. Han bærer på en masse ting og er en slags slave for Pozzo som spilles av Ståle Kvarme Tørring som også er kjent fra Skottet i Buvika.

Mer scene

I rollen som Lucky skal han framføre en monolog som han altså opplever som den aller største utfordringa noensinne når det gjelder å lære seg noe utenat.

Men det er en utfordring den nyslåtte pensjonisten tar på strak arm.

– Etter at jeg ble pensjonist, går mye av tida med til å jobbe med det jeg liker aller best; tekster og underholdning, sier han.

Rabarbrateateret er ei uavhengig teatergruppe i Trondheim, bestående av profesjonelle skuespillere, dansere, sangere, musikere og designere.