Bjørn Eidsvåg. Pressefoto: Agnete Brun

Bjørn Eidsvåg. Pressefoto: Agnete Brun

Bjørn Eidsvåg skal fylle Skaunhallen

Festivalen Kristin på Husaby slår på stortromma.

– Bjørn Eidsvåg kommer med fullt band til Skaunhallen lørdag 28. juni. Eidsvåg er en fantastisk artist, en person som formidler et budskap, og han har med seg ett av Norges absolutt beste band. Vi slår på stortromma, sier Stein Nilsen i programkomiteen for festivalen Kristin på Husaby.

Fugl Fønix

Nilsen karakteriserer Kristin på Husaby som en fugl Fønix som stiger opp av aska, etter at festivalen gjenoppstod i moderat form med ny organisasjon i 2013. Han er ikke i tvil om at de er i ferd med å legge planer for et av de aller største Kristin-arrangementa i historia. Eidsvåg-konserten er kanskje er det dyreste enkeltarrangementet festivalen har arrangert. Programkomiteen satser høyt, men de er også veldig bevisste på at hvert enkelt arrangement skal være sjølfinansierende. De valgte Skaunhallen i Buvika, som kan ta 1100 publikummere, og de må selge 4-500 billetter for at det skal bære seg.

– Vi regner med å fylle Skaunhallen. Vi må ha ambisjoner. Vi vil drive aktiv markedsføring og vil hente publikum, ikke bare fra Skaun, men fra Gauldal, Orkdal, Fosen, Nordmøre, Nord-Trøndelag og trondheimsregionen. Bjørn Eidsvåg trekker folk, sier Nilsen.

Prøysen og Alnæs

– Det er alltid en risiko, men jeg tror Eidsvåg favner regionalt, ikke bare i Skaun., sier lederen i programkomiteen, Espen Tørset.

Festivalen vil foregå i Skaun 27.-29. juni, og har både tradisjonelle og nye innslag flere steder i kommunen. Foreløpig vil Tørset røpe at Elin Prøysen og Egil Johansson kommer til Venn skole lørdag 28. juni. Duoen vil framføre ei familieforestilling om Prøysen. Dessuten kommer forfatteren Karsten Alnæs og vil holde foredrag om 1814 i Skaun kirke søndag 29. juni.

– Det er stor bredde og høyt kunstnerisk nivå på det vi serverer. Dette tror jeg vil bli bra. Vi har mye godt i ermet, sier Espen Tørset.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Pusset opp bedehuset - nå bidrar kommunen

Nye kommunale retningslinjer for tildeling til kulturarbeid sørger for at Børsa bedehus kan motta 345.000 kroner i støtte til rehabilitering.

Tok gull etter ett års pause

Line Karlsen fra Buvika nådde endelig målet på tredje forsøk. Nå reiser hun på konkurranse i Barcelona.

Leder 23. september

Voldsomt press

Svært mange unge i dag går konstant rundt i ei stressboble uten mulighet til den minste lille mentale pustepause

Klar for siste og største etappe

Starter brubygginga om ca. ett år.

Vært med på ei rivende utvikling

Møller Bil Orkdal har markert 30-årsjubileum og feiret seg selv og kundene denne uka.