Ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen, begynner resultatet av nitid arbeid ved fylkesvei 714 å vise seg. Arbeidet i Snilldalen tok fatt i mai 2015, og innebærer å bygge 3,1 km ny vei, inkludert de to tunnelene Fossantunnelen (744 meter) og Snilldalstunnelen (490 meter).

Tunnelene var ferdig drevet i mars, og har de siste månedene blitt «innredet» av entreprenøren. Med andre ord; de har lagt rørledninger, drenert, utført vann- og frostsikring, bygd veien, og hengt opp lysarmaturer.

I Snilldalstunnelen er asfalten kommet på og den vil snart få strøm. I Fossantunnelen gjenstår ennå en del arbeid før det kan legges asfalt. Begge tunnelene blir klar for testing mot Vegtrafikksentralen i løpet av januar, forteller byggeleder Jostein Karlsen i Statens vegvesen.

Den delen av veien som ligger nærmest Krokstadøra, er mer eller mindre ferdig. Her mangler det kun å sette opp rekkverk, og oppussing og opprydding langs veien. På den andre siden pågår fortsatt arbeidet for fullt.

Det har vært god framdrift i anleggsarbeidet. Entreprenøren har frist på seg til å åpne nyvegen for trafikk 1. juli 2017. Vi håper å kunne åpne vegen noe tidligere, men et mer eksakt tidspunkt får vi komme tilbake til seinere, sier Karlsen.