I en e-post fra Anne Forren Snildalsli, teamleder på barneskolen Krokstadøra oppvekstsenter får vi vite hva elevene har holdt på med de siste ukene.

I forbindelse med temaet (som også kan sies å omhandle sentrifugalkraften, som altså virker motsatt av Månens tyngdekraft, journ.anm.), har alle elevene fra første til og med syvende klasse på ekskursjon i Selnesbugen for å lære om planter og dyr som lever i fjæra. De lærte også om tidevann, forskjellige knuter, og andre slike ting.

Elevene jobbet i grupper på tvers av trinnene, hvor de blant annet skulle fylle opp akvarier de hadde fått utdelt, med ulike dyr og vekster som de fant. Engasjementet og iveren var det, ifølge teamlederen, ingenting å si på. I tillegg kokte de fiskesuppe med laks, som elevene fikk smake på, og den ble godt mottatt.

De har også hatt fokus på miljø og forsøpling, og mellomtrinnet var i fjæra ved Krokstadøra og plukket søppel. Det meste av avfallet var plastikk, og det ble funnet to fulle sekker bare med plastavfall, og en halv sekk med diverse restavfall.

Til slutt fikk elevene prøve seg på å dissekere fisk, for å bli kjent med fiskens organer. Med andre ord har det vært noen spennende og lærerike uker for barna ved Krokstadøra oppvekstsenter.