Buvikingen har de siste tre årene vært vara for Arbeiderpartiet på Stortinget. Han har møtt en rekke ganger, og har levd fulltid som politiker. Nå er det slutt, i alle fall for en liten periode.

Otterstad skriver på Facebook at han ikke er sulten nok på oppgaven, og at uten den sulten fortjener han ikke folks tillit. Derfor ønsker han ikke å stille som kandidat til Stortinget ved neste valg.

Dette skriver han:

Tusen takk! For tilliten, mulighetene og æren av å være Stortingsrepresentant på deltid i snart tre år for fylket og folkene jeg er så glad i. Jeg har valgt å takke nei til fire nye år som stortingskandidat, rett og slett fordi jeg er litt lei. Jeg er ikke sulten nok på oppgaven, og den sulten må man ha for å levere sitt aller beste i et slikt verv. Det har vært min innstilling til politikken hele tiden, at uten den sulten fortjener jeg ikke folks tillit.

I Nesten fem år har hver eneste dag gått med til politikk, nå blir det en pause. Jeg har grublet mye, men sannheten er at det blir feil å stille som kandidat når det ikke er 100%. Jeg er veldig takknemlig ovenfor venner, kolleger i partiet og ikke minst AUF. Jeg er stolt over det jeg har fått være en del av, og det har vært stort å lære så mye om ulike mennesker og yrker på kryss og tvers av Norge. Det er på ingen måte et farvel, men på gjensyn.

Dere som fortjener en ekstra takk vet hvem dere er, for det var aldri en selvfølge at en maler fra Buvika skulle få slike muligheter. Jeg ønsker de av dere som fortsetter eller stiller for første gang lykke til!