Møller Bil har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Volkswagen- og Skoda-forhandleren Orkdal Bil, og dets tilhørende selskaper. Overtagelsen gjennomføres etter planen i løpet av 3. kvartal i 2016.

De ansatte ble informert om kjøpet tirsdag ettermiddag, og de nye eierne har vært på plass for å prate med alle ansatte.

- Det er litt spesielt, men de ansatte har tatt det fint. Det skjer ikke store endringer, og det eneste de skal merke er skiltendringen på fasaden, sier markedssjef Johan Olav Wiggen.

Orkdal Bil har 39 ansatte og omsatte for 210 millioner kroner i 2015. Møller Bil er Norges største bilforhandlerkjede med 41 forhandlere og ni skadesentre over hele landet.

- Vi kjøper en svært veldrevet forhandler, med mange dyktige medarbeidere. Vi har fulgt Orkdal Bil i mange år, og de har en høy stjerne i systemet hos oss. Det er en godt vedlikeholdt bedrift, som har hatt eiere som har gjort gode investeringer, sier Harald Frigstad, administrerende direktør i Møller Bil Norge.

- Det er Norges desidert største bilforhandler som kjøper oss. Det er umulig i fremtiden å stå alene som små forhandlere. Det er en kompleks bransje, hvor det kreves et høyt og ressurskrevende kompetansenivå. Jeg tror vi blir sterkere med større enheter, samtidig som vi ikke skal glemme det vi har gjort i alle år. Vi skal behandle folk med respekt og ha fornøyde kunder, sier Knut Bjørkli, daglig leder i Orkdal Bil.

Bjørkli fortsetter som daglig leder. Tore Nilsen Breen i Møller Bil blir ny styreleder for selskapet. Avtroppende styreleder i Orkdal Bil, Einar Martin Skjølberg, er fornøyd med Møller som ny stor eier.

-- For oss var tiden moden for å finne nye eiere til virksomheten. Vi er tilfreds med avtalen som er inngått med Møller Bil, hvor vi er trygge på at både kunder og ansatte blir godt ivaretatt, sier han.