I helga ble det klart at Orkdal IL og Knyken skisenter har blitt tildelt junior-NM i skiskyting for 2019. Leder i Orkdal IL, Magne Fossbakk hadde en følelse på at Knyken kun få tildelt junior-NM. Søknaden er blitt sendt for lenge siden og han har fått enkelte hint om at arrangementet kom til å gå til Knyken.

- Vi har hatt en mistanke om at vi kunne få det. Det sto til slutt mellom oss og Oppdal. Det endte til slutt med at Oppdal fikk hovedlandsrennet, siden vi nylig har hatt det. Så ble vi tildelt junior-NM, forteller Fossbakk.

400-500 løpere

Orkdal IL har som mål å arrangere ett større arrangement hvert år etter utbyggingen av Knyken skisenter og så langt har de klart målet. Merittlisten til Knyken begynner å bli imponerende: Siden nye Knyken skisenter ble åpnet i 2012 har det vært mange store idrettsarrangement i anlegget. De siste fire årene har det to ganger vært arrangert Norgescup i skiskyting for junior og senior. I 2014 arrangerte Orkdal IL Hovedlandsrennet i skiskyting for unge skiskyttertalenter i Norge. Sist vinter var det Veteran-VM med ti nasjoner på deltakerlista. I tillegg har blant annet Toppidrettsveka besøkt Orkdal og Knyken gjennom tre år fra 2013.

Et junior-NM i skiskyting vil normalt trekke til seg et sted mellom 400 og 500 av de største skiskyttertalentene i juniorklassene til Knyken.