- Da jeg tok på som trener for to år siden hadde jeg en datter, nå har jeg tre. Det var vanskelig å få logistikken til å gå opp mot slutten. Jeg kan ikke være med halvveis. Spillerne fortjener at jeg er med 100 prosent og det klarer jeg ikke akkurat nå, forteller Sagbakken.

Tøff avgjørelse

Sagbakken tok over klubben for to sesonger siden. I den første sesongen ble KIL/Hemne nummer fem etter å ha ledet sesongen til vårsesongen. I årets sesong ble det meget spennende da KIL/Hemne var med og kjempet om den siste og avgjørende plassen om fornyet kontrakt i 3. divisjon. Det ble som kjent avgjort på målforskjell i KIL/Hemnes disfavør som spiller 4. divisjon neste sesong. Sagbakken forteller at avgjørelsen var ekstra tøff ettersom laget rykket ned.

- En uke etter sesongen var over så tok vi en runde for å se om det lot seg gjøre med en sesong til, men kom frem til at det ble vanskelig. Så jeg ga beskjed tidlig slik at klubben kunne begynne å lete etter ny trener. Det var ekstra tøft ettersom vi rykket ned. Jeg skulle veldig gjerne vært med videre og fått laget opp igjen i 3. divisjon. Jeg kjenner at jeg føler veldig på det ansvaret og det kommer jeg nok til å gjøre en stund, sier Sagbakken.

Pause i noen år

Sagbakken har ingen planer om å ta over noen annen klubb med det første.

- Det var KIL/Hemne eller ingenting. Akkurat nå følte jeg det var viktigst å følge opp familien hjemme. At jeg bor og jobber i byen gjør det også litt vanskelig å kombinere. Jeg kommer ikke til å ta på som trener de første årene fremover, sier Sagbakken og fortsetter:

- Jeg er utrolig glad i klubben, støtteapparatet og spillerne. Det er veldig mange fine og dyktige folk på øra og jeg håper de klarer å finne en kanonløsning på trenersiden og rykker opp med en gang, sier han.

Jakter ny trener

Daglig leder i KIL/Hemne, Roger Lernes, forteller at Sagbakken var sterkt ønsket å ha med videre.

- Vi ga han et tilbud fordi han var sterkt ønsket av både klubben og spillerne. Det er en kjempemann, men dessverre gjorde arbeid- og familiesituasjonen det vanskelig å fortsette, sier Lernes.

Klubben er nå godt i gang med å finne en erstatter.

- Vi har sett litt i forskjellige retninger og det er godt mulig vi havner på en lokal løsning. Vi har ei lita utfordring i og med at det er treningsgruppe både i Trondheim og i Hemne, sier Lernes

I år har Henry Sødahl og Olav Magnus Stamnesstrø fungert som assisten trenere for Sagbakken.

- Det er foreløpig ikke avklart om de to fortsetter, men vi håper å ha ting klart tidlig i neste uke, avslutter Lernes.

– Vi har ikke fått landa noen avtale ennå, men håper å ha ny trener på plass neste uke. Uansett er det en kabal som skal gå opp i og med at vi har treninger både i Trondheim og i Hemne, mener Lernes.