Orklajuniorene har kvalifisert seg til 0. divisjon hvert år siden divisjonen ble opprettet for tre år siden. Onsdag kveld møtte laget Namsos i Abrahallen. Både Namsos og Orkla hadde vunnet sin første kamp i gruppen med 8-0 mot Utleira. Dermed var det duket for en jevn og spennende kamp mellom de to beste lagene i puljen og det ble det også.

Knepent tap

Orkla kom under tidlig kampen, men Abd-Qadir Nur Abd-Qadir utliknet bare minuttet senere. Og ti minutter senere sørget Hans Ole Røen Halle for at Orkla ledet 2-1 halvveis i omgangen. Namsos svarte etter en drøy halvtime og lagene kunne gå til pause på stillingen 2-2.

I andre omgang tok Namsos ledelsen etter bare fem minutter og den scoringen klarte Orkla aldri å svare på. Dermed er Namsos klar for 0. divisjon.

- Det er litt uventet at vi taper denne kampen, men vi var usedvanlig svake. Vi gjør to store feil som fører til de to første baklengsmålene og da gjør vi det vanskelig for oss selv. Namsos ville mer enn oss og vant i grunnen fortjent, sier juniortrener Ola Haugen.

Ut i playoff

Orkla havnet dermed på andreplass i gruppen og må ut i playoff mot to nye lag når de andre puljene er ferdigspilt.

- Nå må vi brette opp ermene og gjøre jobben i playoffen. Der er det bare ett lag som går videre til 0. divisjon, sier Haugen.

Orkla har vært fast inventar i divisjonen siden oppstarten og ble faktisk nummer to bak Steinkjer i årets sesong.

OIF nær 0. divisjon

I år har Orkanger også muligheten til å kjempe om en plass i 0. divisjon og det ser veldig lyst ut så langt. Orkanger vant sin første kamp i sin pulje hele 7-2 mot Trond etter fire scoringer av Rune Asphaug, to av Samad Abdul Jamder og ett av Odd Even Rindalsholt Ross. Tillerbyen spilte uavgjort mot Trond i sin kamp og dermed trenger Orkangers juniorlag bare uavgjort i siste kamp mot Tillerbyen for å sikre plassen i 0. divisjon. Om det blir tap i siste kamp, blir Orkanger ett av lagene som Orkla skal møte i playoffen. Det kan bli et meget interessant oppgjør.