Mannen som ble pågrepet etter en væpnet aksjon ved Svorkmo i november, ble fredag løslatt av tingretten. Politiet anket løslatelsen, men mandag kom Frostating lagmannsrett til samme kjennelse.

- Anken ble ikke tatt til følge, og han blir løslatt nå. Det er på ingen måte noe overraskende resultat. Det er ikke grunnlag for å mistenke at noe sprengstoff eller våpen er bortgjemt på gården, sier Bård Erik Njøsen, mannens forsvarer.

Njøsen sier at han enda ikke har fått pratet med sin klient, men sier at det er greit å få belyst at saken har to sider.

- Det har vært frustrerende å være varetektsfengslet for noe som ikke finnes. Det finnes ikke noen konkrete holdepunkt, annet enn løse rykter, for at det er gjemt noe på gården. Nå har vel politiet begynt å komme inn på riktig spor, der de har funnet ut at det ikke er grunnlag for mistanken. Nå får vi bare avvente videre etterforskning, sier forsvareren til ST.

Politiet har mistenkt at mannen har gravd ned sprengstoff på tomten.

Les også: Pågrepet etter sprengning

Les også: Hadde 31 våpen, 200 kilo sprengstoff og over 100 000 kuler

Politiadvokat Kjersti Hegerberg opplyste til adressa.no før helgen at det var kommet frem nye opplysninger som politiet ønsket å undersøke, og at det derfor ble bedt om videre varetektsfengsling. Både tingretten og lagmannsretten mener det ikke foreligger konkret fare for at siktede vil forspille bevis.

Operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Viola Elvrum, opplyser til ST mandag ettermiddag at politiet ikke vil uttale seg om saken før tirsdag.

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet 18. november.