Onsdag kveld tok Tynset imot KIL/Hemne i 1. runde i cupen på Nytrømoen kunstgress. Kampen hvor KIL/Hemne i utgangspunktet var favoritter utviklet seg til et skikkelig cupdrama.

Det var Tynset som tok ledelsen tidlig i første omgang og den holdt de lenge på. KIL/Hemne slet med å roe ned med ballen i laget og det passet et aggressivt hjemmelag veldig bra.

Viktig utlikning

Kvarteret før slutt slo imidlertid KIL/Hemne tilbake da Hilde Rosøy satte inn 1-1. Det resultatet holdt seg helt ut og det måtte ekstraomganger til for å skille lagene.

Også i ekstraomgangene var det vertene som kom best i gang. Mot slutten av første ekstraomgang stoppet KIL/Hemne-spillerne opp i en situasjon hvor de var sikre på at dommeren skulle blåse, men dommer vinket spillet videre og Tynset tok nok en gang ledelsen.

Avgjørelsen

KIL/Hemne la om til 3-4-3 i andre ekstraomgang og fikk umiddelbart betalt i form av scoring av serieåpningens hattrick-helt Sara Hoftun Bjerksæter. Det hele så ut til å måtte avgjøres på straffer, men da dukket fjorårets storscorer Marielle Meyer opp på overtid av overtiden. Fra 16 meter var hun iskald og lobbet ballen over keeper og KIL/Hemne jentene kunne slippe jubelen løs.

- Rotete kamp

KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter var fornøyd med at laget kunne reise tilbake til Hemne med cupavansement, men var ikke videre imponert over det laget presterte.

- Det var ikke noen imponerende kamp fra oss dette. Vi får ikke til å roe ned med ballen i laget og da ble det i grunnen en krigekamp. Vi hadde nok banespillet og skapte nok litt flere sjanser, men det var ikke mye å skryte av, sier Bjerksæter.

Nå håper han på hjemmekamp i neste runde.

- Det er veldig fint at vi tar oss videre og kanskje får vi en fin hjemmekamp mot et storlag slik at vi kan lage en liten cupfest i Ånesøyan, sier Bjerksæter.