Med 15 sekunder igjen å spille ledet OIF med ett mål mot Hønefoss. OIF hadde ballen, og trenerteamet prøvde å ta timeout. Kluss i sekretariatet førte til at OIF fikk en potensielt kampavgjørende scoring annullert akkurat da timeout-signalet lød.

- Det ble litt unødvendig spennende da vi skulle ta timeout. Heldigvis holdt jentene hodet kalt, sier trener Stig Løvseth om dramatikken på slutten av kampen.

Imponerende 420 tilskuere hadde tatt turen til Orklahallen lørdag kveld, da Orkanger serieåpnet med seier 31–29 mot Hønefoss i damenes 2. divisjon. Stemningen sto i taket da sluttsignalet gikk.

Lagseier

Hjemmelaget kriget seg til to poeng og serieledelse. En skikkelig lagseier, mener lagets trenere.

- Hele laget bidro godt, mot et veldig godt lag. De hadde noen skyttere som vi slet mot, men vi fikk justert oss med noen grep forsvarsmessig mot slutten, sier treneren.

- OIF kriget rett og slett storfavoritten Hønefoss i senk, en veldig sterk lagsseier, uttaler Øyvind Togstad, lagets assistenttrener.

Det startet på verst tenkelige vis for de gulkledde i Orklahallen. Hjemmelaget våknet ikke før det sto 0–3 på måltavlen. Men da tok de også grep, begynte å vinne dueller og spiste opp ledelsen.

Lagene byttet etter hvert på å lede, men det var de tilreisende som ledet 15–16 da lagene gikk til hvilen.

Midtveis i andre omgang hadde OIF kriget til seg en tomålsledelse, men fem minutter før slutt var lagene like langt igjen. Da tar spillerne skikkelig tak i forsvar, og Hønefoss klarer ikke å svare på hjemmelagets sluttspurt.

Møter flaggskipet

I kveld venter enda tøffere motstand for OIF-jentene. Da kommer Byåsen Elite på besøk, til kamp i 3. runde i NM. Byåsen har vært et av landets aller beste håndballag i en årrekke, men er muligens noe svekket i år. I søndagens serieåpning mot Opsal tapte regionens flaggskip noe overraskende.

Løvseth har ikke tenkt å forskuttere et tap.

- Det er klart at Byåsen er noe svekket, men de har fortsatt mange gode håndballspillere igjen. Om vi er på vårt beste, så håper jeg vi skal klare å henge med et godt stykke.

Treneren mener at undrenes tid ikke er over, og viser til at nyopprykkede Fredrikstad sjokkerte Håndball-Norge søndag kveld, da de slo Larvik i deres egen storstue.

- Vi kan ikke legge oss ned før kampen, vi må være litt offensive. Vi skal sette forsvaret, og forhåpentligvis få inn noen mål også.

Bonuskamp

Løvseth ser på NM-kampen som en bonuskamp, og han håper på stinn brakke tirsdag kveld.

- Vi får prøve oss mot regionens beste håndballag, og jeg tror spillerne har hatt det i bakhodet helt siden det ble klart i forrige uke. Alle gleder seg noe vanvittig. Det å få Byåsen hit, det blir nesten som når RBK kommer ut i distriktet, sier Løvseth.

Han tror på nok en håndballfest i Orklahallen.

- Vi håper på full hall igjen. Vi skal slippe ned skuldrene og se på dette med positive øyne. Så håper vi på et like voldsomt trøkk fra tribunen som det var på lørdag.