Moksnes ble ansatt som daglig leder for Buvik IL 15. august. Siden har han brukt tiden til å gjøre seg kjent med både klubb og personer med tilknytning til laget. Nå skal han få system i organisasjonen.

- Jeg liker å organisere og systematisere, og jeg tror jeg de trenger i Buvik. Det å jobbe sammen handler ikke bare om å få resultater i form av en pokal, men også resultater i form av mestring. Alle liker det å mestre, om det er utøvere, trenere eller andre frivillige, sier han.

Moksnes kommer fra en 50 prosent stilling som daglig leder i Strindheim, dar han tidligere har vært på trener- og lagledersiden også. Han startet sin yrkeskarriere som mekaniker, men videreutdannet seg innen salg, organisasjon og ledelse. De siste 20 årene har han jobbet som konsulent opp mot IT og prosjektledelse, i tillegg til at han har undervist en del på voksenopplæringen.

Styreleder i Buvik IL, Jørgen Høyem, er godt fornøyd med at Moksnes takket ja til jobben.

- Vi tror vi har fått inn en person med stor kompetanse på området, en som har jobbet med idrettslag før. I tillegg er han godt organisert og strukturert, som er hovedgrunnene til at vi valgte han. I tillegg er han en omgjengelig fyr, nor som også teller veldig positivt, sier Høyem.

Klare skillelinjer

Han er veldig opptatt av å trekke frem frivilligheten som de store driverne, og de viktigste personene i et velfungerende idrettslag. Og han gleder seg til å jobbe sammen med denne typen mennesker i Buvik.

- I et idrettslag er det mange gode ressurspersoner, det er dyktige folk. Det kan være trenerne, eller det kan være andre som påtar seg verv. Jeg liker det å jobbe med dyktige menneske, og det å gi dem muligheter til å lykkes med det de er gode på, for det er det de vil, sier Moksnes.

Buvik IL er en organisasjon som teller rundt 1500 medlemmer. Moksnes sier han er privilegert over å få møte disse folkene, som han nå skal få satt i struktur. Det skal være klare skillelinjer mellom hans jobb, og frivilligheten.

- Jeg er opptatt av å hjelpe frivilligheten til å få motivasjon til å utøve oppgaver. Det er et samspill. Jeg skal ikke overta frivilligheten, det blir på en måte som en vaktmester i huset for å smøre oppgavene. Jeg kan ikke overta treningene, eller begynne å registrere spillere inn i et system, eller ta over frivillige oppgaver som folk er så lei av at de ikke orker lengre. Jeg må hjelpe frivilligheten til å få motivasjon til å utøve oppgaver. Det er et samspill. Mitt bidrag er å sørge for at alle forstår det de skal gjøre, og at de smiler i sine funksjoner. Og da smitter smilet videre i organisasjonen.

Også Høyem mener det er viktig at Moksnes bruker tid på å legge til rette for de frivillige.

- Vi håper og tror at han kan legge til rette. Det skal være lettere å komme inn som frivillig, når han har lagt ting klart på forhånd.

Skal få fokusere på idrett

Den nye lederen er i gang med å skrive prosedyrer på hvordan ting skal gjøres, og lage synlige strukturer slik at alle skal forstå hvordan organisasjonen skal fungere mot et felles mål.

- Jeg har nå tatt ansvaret for å strukturere anlegget, og sette det i system. De som driver sporten skal få lov å tenke på utøvelse. De skal slippe å tenke på anlegg og avtaler med grunneiere og lignende.

Moksnes er også opptatt av at også foreldre må skjønne sin rolle, dersom barna ikke skal slutte med idrett i for tidlig alder.

- Hvis foreldre står på et skirenn og hutrer og fryser i dongeribukse, da skal det ikke mye til for å skjønne at det barnet ikke blir med lenge. Vi må møte ungdommen der de er. Hvis unge fotballspillere heller har lyst til å trene vekter og bygge fin kropp, da må vi møte dem slik at det kan kombineres.

Ikke helt definert

Moksnes har enda ikke fått et definert kontorsted, men vil i starten ha mest mulig kontortid i tårnet på Da-tel arena. Men han ser utfordringen i å jobbe fra 8–16 hver dag der.

- Personlig synes jeg at ensomheten kan bli en utfordring, så noe hjemmekontor kan det bli. Men jeg har funnet ut at styret ikke helt har definert alle arbeidsoppgaver, så det kan være at jeg blir der noe ettermiddag og kveld. I alle fall nå i starten, for å bli kjent. Jeg er fleksibel, og det er mye som skjer på kveldstid, sier Moksnes.

Høyem sier at stillingsbeskrivelsen er vid og omfatter det meste.

- Dette er ikke noen vanlig 8-4-jobb, selv om det er behov for det også, til tider. Vi ønsker at han skal være med å møte folk, også på ettermiddag og kveld, samtidig som at han tar alt som må gjøres mot forbund og idrtettskrets på dagtid, når det er naturlig å gjøre det. Moksnes har fått den friheten at han kan velge selv og tilpasse jobb, styremøter og arrangement.

Stein Moksnes er godt i gang med jobben i Buvik IL.