Det smalt skikkelig de siste 11. minuttene av Orklas hjemmekamp mot Steinkjer. Tre mål, tre gule kort og ett rødt kort var beholdningen for dem som fikk med seg sluttminuttene.

- Det var en sterk seier. De har knapt nok stilt et så godt juniorlag i år. Jeg vil si det er et av de beste lagene vi har møtt, sier Ola Haugen, trener for Orkla G19.

Kampen startet litt tungt for Orkla, som kom under allerede etter 14 minutter på Orkdalsbanken stadion. Men bare fire minutter senere utlignet John Grønvoll for hjemmelaget. Nesten før jubelen hadde lagt seg, tok Steinkjer ledelsen nok en gang.

- Ser bra ut

Det så lenge ut til at det gikk mot tap for fannremsbyggen, men i det 79. minutt skulle det snu. Fyrverkeriet startet.

Først var en Steinkjerspiller uheldig og satte ballen i eget mål. I det 83. minutt tok Orkla ledelsen for første gang, ved Magnus Sandvik Høiseth. Da ble det varmt i topplokket for gjestene, og i det 86. minutt pådro de seg både gult og rødt kort. På overtid satte Ole Løkken spikeren i kista, slik at Orkla vant 4–2.

Med seieren tok Orkla virkelig et solid steg i toppen av tabellen. Ranheim leder med 33 poeng, men måtte avgi poeng mot Sverresborg i siste serierunde. Orkla følger på andreplass med sine 30 poeng. De passerte Namsos på tabellen, etter som Namsos tapte mot Levanger.

Trener Haugen synes ting har sett bra ut i høst, ikke bare for juniorene, men for hele klubben.

- Nå har vi hatt en bra høstsesong, omtrent på alle lag. Vi hadde en traurig vårsesong med mye skader og rokeringer på lagene. Da sliter hele Orkla. Når vi har mange spillere tilgjengelig, da får vi flyt og stabilitet, sier han.

Ny generasjon

Haugen er imponert over egen klubb, som nok en gang har klart å gjenskape et bra juniorlag. Dette laget har vært i toppen av 0. divisjon alle tre årene det har eksistert.

- Vi spiller nå inn en ny generasjon. Vi bruker nesten ikke sisteårs juniorer på dette laget, og vi ser at det gror veldig godt bak oss.

Orkla har, som mange andre klubber, problemer med at de eldste juniorene reiser bort på skole og militærtjeneste på høsten. Men Orkla har klart å skape en struktur i klubben som gjør at juniorlaget ikke blir så sårbart for dette, da de eldste juniorene stort sett spiller på ett av de to seniorlagene.

- Vi har innarbeidet en god struktur for hvordan vi driver talentutvikling, helt fra de kommer inn i klubben som 13-åringer. I tillegg har vi et veldig godt samarbeid med Orkdal IL, som har spillerne før det. Både i Orkdal og Orkla har vi gode og stabile trenere, det er et bra samarbeid medhospitering, både i trening og kamp, sier Haugen.

Krevende

Den store utfordringen ligger i spillerlogistikk. Haugen mener at han bruker mer tid på å flytte spillere mellom lagene fra dag til dag, enn han bruker på treningsfeltet.

- Det er en krevende måte å drive klubben på, det krever mye kommunikasjon med guttene. Ungdommen nå til dags er utålmodige, spillerne må ha en forklaring om de ikke spiller på det nivået de mener de hører hjemme.

Det er spillerutviklingen som er fokusområdet for klubben, resultatmål er det kun seniorlaget som har.

- Vi har så høy belastning på spillerne, så spillerutvikling på riktig nivå er hele tiden i fokus. Om vi blir nummer to eller ti i 0. divisjon er egentlig underordnet. Vi skal gi de rette utviklingsmulighetene til de som ønsker det. I tillegg har vi mange som er med for det sosiale, derfor strever vi for å ha andrelag. Det er ingen enkel balansegang, men vi føler vi har fått det til på en såpass god måte at vi er blitt lagt merke til, både i krets og av toppklubber, sier Haugen.