Meldal Sparebank og Orkdal Sparebank slås sammen. Fusjonen trår i kraft 1. oktober i år. Som kjent skal den nye banken hete Orkla Sparebank.

Les også: Finanstilsynet har sagt ja til bankfusjon

En gruppe med ansatte fra begge bankene har sammen med eksperter på feltet, jobbet med å utarbeide en ny logo for den nye banken.

- Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, fastslår Dag Olav Løseth, banksjef i Orkdal Sparebank, og Terje Sletvold, markedsrådgiver og sponsoransvarlig i Orkdal Sparebank.

Den nye logoen viser to blad som henger sammen. Dette skal blant annet symbolisere:

* Bankens samspill med lokalsamfunnet

* Bankens samspill med kundene

* To banker som slås sammen

* De grønne bladene symboliserer også vekst, håp og fornyelse

Les også: Her er bankens nye styre

- Logoen sier mye om oss. Vi ønsker å endre og forsterke oss, men fortsatt skal vi ivareta kjerneverdiene våre og være en lokalbank. Vi ønsker fornyelse uten å gi slipp på det gamle, sier Løseth, som også blir banksjef etter sammenslåinga.

- Hva med den gamle eika dere har brukt som logo lenge?

- Den skal etter hvert fases ut, svarer han.

Les også: Fornøyd med det nye banknavnet

Den nye logoen vil først komme til syne på fasaden til bankens bygninger og på sentrale områder inne i byggene. Det skal skje innen 1. oktober. Parallelt starter jobben med å få på plass logoen på bankens digitale flater. Etter hvert må logoen på ulike sponsorobjekter skiftes ut, men dette vil ta noe tid.

- Vi klarer ikke å bytte ut reklameplakater og logo på for eksempel spilleskjorter innenfor idretten med en gang. Vi skal begynne i høst med dette arbeidet, men det vil ta tid, sier Sletvold.

- Hva med stadion- og arrangementsnavn som Orkdalsbanken stadion?

- Her må vi inngå dialog med lagene. Vi skal finne en løsning etter hvert, svarer Løseth og Sletvold.

Etter sammenslåinga vil den nye banken blir Midt-Norges største Eika-bank, med en forretningskapital på 10,8 milliarder kroner og en egenkapital på 965 millioner kroner. Fusjonsbanken vil ha 24 000 kunder, sju kontorer og 61 ansatte.

Les også: Vil slå sammen to sparebanker

- Alle kontorene våre skal opprettholdes etter fusjonen, har banksjefene i de to bankene tidligere uttalt.

Det betyr at dagens filialer i Orkdal, Meldal, Løkken, Rennebu, Agdenes, Skaun og Trondheim alle skal bestå.