Orkla hadde i utgangspunktet berget plassen før siste serierunde, men en matematisk mulighet for nedrykk var det. Den var såpass liten at det ville vært en sensasjon om Orkla til slutt hadde rykket ned.

Det ble aldri noen god fotballkamp på Orkdalsbanken stadion. Sverresborg tok ledelsen og det holdt seg til pause etter sjeldent sjansefattig første omgang.

I andre omgang så Orkla mye kvikkere ut og anført av midtstopper Erik Johnsen slo hjemmelaget tilbake og utlignet etter 10 minutter, men like etter tok gjestene ledelsen igjen.

Ledelsen varte i et kvarter, men da sørget til slutt Steinar Gjersvoll og Johnsen for både 2-2 og 3-2 i løpet av to minutter. Det ble også sluttresultatet.

Orkla klatret dermed opp på 6. plass på tabellen. Det etter å ha ligget nederst på tabellen så sent som i den 16. serierunden. Denne høstsesongen har Orkla vært det nest beste laget i avdelingen etter å ha tatt 26 poeng på de 13 siste kampene. Bare suverene Stjørdals-Blink var bedre med sine 27 poeng på sine 13 siste.