Vaagland, som representerer Arbeiderpartiet i Halsa kommunestyre, har markert seg som en iherdig motstander av sammenslåingen av Halsa, Hemne og deler av Snillfjord kommune til det som skal bli nye Heim kommune.

I et leserinnlegg i lørdagens ST advarer han nå mot det han tror vil bli store kutt i tjenestetilbudet utenfor kommunesentrumet Kyrksæterøra. Han viser til sammenslåingen av Tustna og Aure for 10 år siden, der bortfall av inndelingstilskuddet etter sammenslåing gir kommunen om få år et innsparingsbehov på hele 36 millioner kroner.

Les også: Hevder reformprosessen er lovstridig

"Hvor stort blir kuttet i 2035? Tallene må på bordet og vi må få vite hvilke tjenester som står i fare for å bli fjernet, så vi eventuelt kan stoppe sammenlsåingen hvis vi ikke kan leve med konsekvensene", skriver Vaagland.

Han viser samtidig til at ordfører i Halsa, Ola Rognskog, på forrige kommunestyre skal ha uttalt at Fellesnemda for den nye storkommunen ikke kan blande seg inn i investeringene i Halsa.

"Dermed kan vi trygt bygge svømmehallen, kunstgressbanen, idrettsanlegget og utvide sykehjemmet allerede på budsjettet for 2018. Det er kanskje ikke helt redelig overfor Hemne og Snillfjord, som må være med og betale, men i krig og kjærlighet er det meste tillatt", skriver Vaagland.

Nyheter fra Hemne: Aunli best av de lokale løperne