Onsdag 20. juli blir det heftig musikk i fossen i Valsøybotn når DumDum Boys skal spille til lyden av det enorme fossefallet.

Arrangøren som er Valsøyfjord idrettslag og Halsa historielag, kan ikke beskyldes for å være verken feige eller måteholdne når de hyrer selveste DumDum Boys til å spille på en arena som er fullstendig avhengig av værgudene.

Men onsdag denne uka er det meldt finvær, og Lars Botten på vegne av arrangøren, tror bestemt at dette må bli innertier.

Hall of Fame

DumDum Boys er ett av landets største rockeband som har spilt mer eller mindre sammen siden bandet oppsto i 1979 i Trondheim under navnet Wannskrækk. Bandet har hanket inn et stort antall Spellemannspriser og har rangen som ettaav landets mest populære rockeband.

Gjennom snart 40 års karriere har bandet satt markante spor etter seg i norsk rock. En av de mest minnerike konsertene var da de spilte for over 20 000 tilskuere på torget i Trondheim i forbindelse med Trondheims 1000-årsjubileum i 1997.

I 2012 ble de innlemmet i den ærefulle Rockheim Hall of Fame.

Store navn

Det er altså ingen hvem som helst som følger i rekken av store navn som har spilt på Fosskonserten i Valsøybotn siden første konserten i 2002 da Gåte spilte for 3000 publikummere. Siden har blant andre Dance with a stranger, Vamp, Hellbillies, Stage Dolls, Odd Nordstoga, Transjoik, Trondheimsolistene, Åge og Sambandet opp til flere ganger, Vassendgutan og Ida Jenshus spilt. Sistnevnte riktignok da himmelen åpnet alle sine sluser og konserten nærmest regnet bort. I 2014 var det et opphold, mens fjorårets konsert dessverre ble stygt skjemmet av dårlig sommervær.

Tidenes konsert

Men i år er arrangøren optimistisk. Botten håper på storinnrykk av folk fra Molde, Kristiansund, Orkdal, Meldal, Hemne, Trondheim og andre byer og bygder til konserten med DumDum Boys og Kystfolket i forkant.

– Det er bare en time med bil fra Orkanger til Valsøybotn. Det er ikke langt, og derfor ingen grunn til å sitte hjemme på onsdag, sier Lars Botten som viderefører tradisjonen med Fosskonserten som faren hans, Kolbjørn Botten, startet i 2002.

Det er også lagt ut flytebrygger ved sjøen så her er det fritt leide også for båtfolket.

Les mer om Fosskonserten i ST på papir tirsdag 19. juli.