På ettermiddagen lørdag 27. august var det klassisk konsert i Bygdeboksen på Stokkøya med musikere fra Trondheim symfoniorkester (TSO) som drar utaskjærs med musikken sin.

– Dette er noe vi har ønsket å få til lenge, og vi håper at både fastboende og hyttefolket på Fosen og i Åfjord tar turen på lørdag ettermiddag, sier Ellen Thorvaldsen og Torild Langklopp som er initiativtakere til konserten.

Strauss og følelser

Konserten hadde et todelt program der 13 blåsere fra TSO åpner med Richard Strauss Serenade for blåsere. Selv om Strauss skrev dette da han var bare 17 år gammel, skal det inneholde alle hans kvaliteter; den rike harmonikken og hans kunnskap om instrumentering.

I første del spilles også franske Charles Gounod Petite Symphonie som er et vakkert stykke i repertoaret for blåsere; fylt av melodi og følelser. Han skal ha hatt Mozarts blåseserenader som forbilde.

Stjernefiolinist

I konsertens andre del leder Trondheims egen stjernefiolinist, Marianne Thorsen, an i et folkemusikkinspirert program med Béla Bartók og Edvard Grieg. Begge komponistene brukte folkemusikken i sine komposisjoner, og her byr musikerne på rumenske og norske folketoner i klassisk innpakning. I tillegg er Marianne Thorsen solist i Bachs Dobbelkonsert for fiolin og obo sammen med Arnulf Johansen.

Det er Stokkøya sjøsenter og Trondheim symfoniorkester som sto som arrangør av konserten.