Torsdag:

«Oppdrag Dory» («Finding Dory») er en animert familiefilm fra Disney Pixar, og gjenforener manges favoritt fra «Finding Nemo» – den glemsomme. blå kirurgfisken Dory – med vennene hennes Nemo og Marlin, mens de leter etter svar om fortiden hennes. Hva husker hun? Hvem er foreldrene hennes? Og hvordan har det seg at hun kan snakke «hvalsk»?

«Kongens nei» handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen.

Søndag:

«Peter og dragen» er for mange en kjent historie, og den har blitt filmatisert før, men Disney er ikke kjent for å la slikt ha noen betydning. I mange år har den gamle treskjærereren Mr. Meacham (Robert Redford) gledet lokale barn med sine historier om den voldsomme dragen som ligger dypt inne i skogen i Pacific Northwest. For hans datter, Grace (Bryce Dallas Howard), som jobber som skogvokter, er disse historiene ikke mer enn bare skrøner ... inntil hun møter Peter (Oakes Fegley). Peter er en mystisk 10-åring uten familie og hjem, og hevder at han lever i skogen med en gigantisk, grønn drage som heter Elliott. Og fra Peters beskrivelser, synes Elliott bemerkelsesverdig lik dragen fra Mr. Meacham historier. Med hjelp av Natalie (Oona Laurence), en 11-år gammel jente hvis far Jack (Wes Bentley) eier det lokale sagbruket, drar Grace ut for å finne ut hvor Peter kom fra, hvor han hører hjemme, og sannheten om denne dragen.

«Kongens nei» går også på søndag.