Manusforfatter Anders Fagerholt fikk i går Nordisk Films talentpris for 2016. Dette er andre gang prisen deles ut, og i tillegg til Fagerholt, fikk også regissør og manusforfatter Halkawt Mustafa prisen. Begge for filmen «El Clásico».

På Nordisk Films nettsider står det om prisen: «Med denne prisen ønsker juryen å trekke frem innovative filmarbeidere som med sitt talent har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på folk i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener.»

Anders Fagerholt og Halkawt Mustafa fikk overrakt prisen, som foruten heder og ære består av 100.000 kroner, ved en prisfest torsdag 12. januar på Vika kino i Oslo.

Juryen sa «El Clásico utfordrer oss på hva som er en norsk film. Den utfordrer på en original, rørende og morsom måte hvordan maskulinitet defineres. Men den utfordrer oss som driver med film og publikum på en enda viktigere måte: På hvem som kan være hovedkarakterer i en film, i en tid der alt blir mer og mer strømlinjeformet, kommersielt og glattpolert.»

«Juryen håper at denne prisen er med på å hjelpe årets vinnere til å fortsette å inspirere oss i fremtida,» sa manusforfatter Lars Gudmestad, som overrakte prisen.