Torsdag

«Vaiana», eller «Moana» som den egentlig heter, er Disneys nyeste film, og handler om en eventyrlysten tenåring ved samme navn, som ved hjelp av halvguden Maui, seiler ut på et dristig oppdrag for å bli en ekte sjøfarer og redde sitt folk. Sammen legger de ut på en actionfylt reise over det åpne hav, der møter de enorme monstre og seiler mot umulige odds, men underveis innfrir Vaiana sine forfedres søken og oppdager den ene tingen hun selv alltid har søkt: sin egen identitet.

«Lion» handler om en fem år gammel indisk gutt kommer bort fra storebroren sin i gatene i Calcutta, tusenvis av kilometer hjemmefra. Det er en tøff virkelighet for en 5 år gammel bortkommen gutt og han overlever mot alle odds før han endelig blir adoptert av et par i Australia. 25 år senere vender han tilbake til India for å finne familien sin. Filmen er basert på den sanne historien til Saroo Brierley og selvbiografien hans «A long way home» om hvordan han fant igjen familien sin ved hjelp av Google Earth.

Søndag

«LEGO: Batman-filmen» er en interessant sak. For hva skjer når du lar deg inspirere av alle de tidligere Batman-filmene med alle kostymene, plottene, og kjøretøyene, og heller det oppi en bolle som allerede er breddfull av LEGO? Det kan gå ad undas, men ut fra det jeg kan se, er det nettopp det det ikke gjør. Nå kan vi endelig kvitte oss med den håpløse serien med Batman-filmer som dukket opp i 2005 med «Batman Begins», og starte på nytt. Med LEGO. Gotham får en ny politimester som gjør sitt for å gjøre Batman unyttig, Batman småkrangler litt med Jokeren i beste ørti år gammelt ekteskap-stil, og Jokeren blir sjalu fordi Batman har andre fiender enn ham. Og midt oppi det hele har Batman ansvaret for å oppdra en gutt han har adoptert …

«Fifty Shades Darker» er basert på den andre boken i E.L. James' «Fifty Shades»-serie. I denne filmen forsøker Anastasia å gå videre med livet og glemme den heftige romansen med Christian. Men da en angrende Christian oppsøker henne, kommer de sterke følelsene til overflaten igjen. De innleder et nytt forhold, men denne gangen på mer likeverdige premisser. Mens Christian forsøker å tøyle sine indre demoner, begynner Anastasia å innse at det finnes sjalu kvinner i hans fortid som vil gjøre alt i sin makt for å rive dem fra hverandre.