Tilbudet er – selv om det kalles «Seniorkino» – åpent for alle som har anledning til å gå på kino på dagtid, og det er honnørpris for alle.

Filmen det er snakk om er fjorårets «Jackie», en dramafilm om Jacqueline Kennedy. Det er et portrett av et av de viktigste og mest tragiske øyeblikkene i amerikansk historie, sett gjennom øynene til førstedamen, den ikoniske Jacqueline Kennedy. Vi følger henne gjennom den første uken etter drapet på hennes mann, De forente staters 35. president: John Fitzgerald Kennedy.

Jacqueline Kennedy (Natalie Portman) var bare 34 år da hennes mann ble valgt til USAs president. Elegant, ung, og stilig ble hun umiddelbart et globalt ikon, faktisk en av de mest berømte kvinnene i verden. Hennes smak i klær, innredning og kunst ble umiddelbart mote.

22. november 1963 på en kampanjetur til Dallas, ble John F. Kennedy myrdet. Jackies ikoniske rosa drakt blir dusjet i mannens blod. Hennes verden – inkludert hennes tro – er fullstendig knust. Traumatisert av lammende sorg må hun i løpet av en uke trøste sine to små barn, flytte ut av hjemmet hun møysommelig har restaurert, og planlegge sin manns begravelse. Jackie innser at de neste sju dagene vil avgjøre hvordan historien vil definere hennes manns arv – og hvordan hun selv vil bli husket.