Christian Falch ved Gammaglimt AS er nominert til NTNU Filmpris 2017 for sitt arbeid med å fremme trøndersk filmproduksjon. Prisen blir delt ut ved åpninga av Kosmorama Trondheim Internasjonale Film Festival 7. mars.

Fremme trøndersk film

NTNU Filmpris har som mål å fokusere på aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon, og som ved hjelp av sine egne aktiviteter, er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet i Trondheim- og trøndelagsregionen. Vinneren av prisen blir belønnet med 20.000 kroner.

Sterk kandidat

Det er i dette gode selskapet Christian Falch som driver Gammaglimt AS på Orkanger, befinner seg. De andre nominerte er Mali Finborud Nøren og Anders Teigen.

I juryens begrunnelse blir Christian Falck presentert som en av de mest markante og betydningsfulle dokumentarfilmskaperne i regionen.

- Gjennom selskapet Gammaglimt AS har hans filmer de senere årene gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Falcks arbeid preges av internasjonale ambisjoner, som etter hvert også er blitt realisert, står det i juryens begrunnelse.

Under fjorårets filmfestival var Falck aktuell med filmen «Blackhearts» som har fått god distribusjon både nasjonalt og internasjonalt.

Under årets festival er Falck blant annet aktuell med filmen «Golden Dawn Girls», som er et samarbeid med Faction Film, og som følger opp den store suksessen fra samarbeidet med «Opprørske oldemødre».

- Christian Falck er en svært aktiv filmprodusent. I tillegg til egne produksjoner er han også involvert som co-produsent på internasjonale produksjoner, senest den iranske «Braving the waves», står det i begrunnelsa fra juryen som understreker at Falck er en svært entusiastisk filmskaper, som villig deler av sin produsentkunnskap med det øvrige filmmiljøet i regionen.