«Night on Earth» er en film fra 1991, signert geniet Jim Jarmusch. Det er en samling av fem småfilmer, som alle skjer samme natt, i forskjellige byer, og som handler om det midlertidige båndet mellom drosjesjåfører og passasjerene deres. De forskjellige byene er Los Angeles, New York, Helsinki, Paris, og Roma.

I Los Angeles møter vi guttejenta Corky (Winona Ryder), som plukker opp en Hollywood-sjef, Victoria snelling (Gena Rowlands) fra flyplassen, og mens Corky kjører, prøver Victoria å jobbe via telefonen. Til tross for de store forskjellene mellom de to kvinnene, får de et visst bånd, og i løpet av turen finner Victoria ut at Corky er perfekt i en av filmene hennes.

I New York er det den østtyske immigranten Helmut Grokenberger (Armin Mueller-Stahl), som var klovn i hjemlandet, men så dro til det store eplet og begynte å kjøre drosje. Han plukker opp en passasjer ved navn YoYo (Giancarlo Esposito), en gatesmart, ung mann, og prøver å kjøre ham til Brooklyn. Men Helmut har store problemer med å kjøre med automatgir, sånn han lar YoYo kjøre. På veien plukker de opp YoYos svigersøster, Angela (Rosa Perez). Historien her handler om Helmuts forsøk på å forstå og å bli en del av kulturen i New York City.

I Paris møter vi en blind kvinne (Béatrice Dalle), som tar en nattlig kjøretur med en sjåfør fra Elfenbenskysten (Isaach De Bankolé), og i starten har de noen verbale stikk mot hverandre. Sjåføren spør om hvordan det er å være blind, og hun prøver å forklare det for ham, men de kulturelle forskjellene og ulikhetene gjør det vanskelig. Etter å ha sluppet henne av, føler han seg fascinert og ser etter henne, noe som gjør at han krasjer inn i en annen bil, hvor sjåføren i sinne beskylder ham for å være nettopp blind.

I gryningen i Roma, støter vi på en eksentrisk sjåfør (Roberto Benigni), som plukker opp en prest (Paolo Bonacelli). Mens de kjører, begynner han å tilstå syndene sine, og gjør presten ukomfortabel når han detaljer forteller om hvordan han oppdaget sin seksualitet ved hjelp av et gresskar, og senere med en sau, før han forteller om en affære han hadde med svogeren sin. Den allerede lidende presten blir svært sjokkert og får et hjerteinfarkt.

Etter en kveld med tett og tung drikking, møter vi tre arbeidere (Kari Väänänen, Sakari Kuosmanen, og Tomi Salmela) i Helsinki. En av dem har akkurat fått sparken, og trioen praier en drosje for å dra hjem. På veien, forteller vennene om den forferdelige situasjonen til tredjemann, som i tillegg til å ha mistet jobben, også har en gravid datter, og en kone som krever skilsmisse. Drosjesjåføren, Mika (Matti Pellonpää), forteller dem så den tristeste fortellingen de noensinne har hørt, og arbeiderne blir så rørte og deprimerte av historien, at de til og med blir usympatiske mot vennen sin.