«Disney's Robin Hood» fra 1973 er, som tittelen tilsier, Disneys versjon av den klassiske historien om Robin Hood. I denne filmen er han – passende nok – en rødrev (og alle de andre karakterene er også dyr), og stjeler som vanlig fra de rike for å gi til de fattige.

Denne Disney-filmen er gammel nok til at den norske dubben faktisk er like bra (i mine øyne) som originalen, hvor mange framifrå skuespillere låner bort stemmen sin, som Rolf Just Nilsen, Øystein Sunde, og Carsten Byhring.

Filmen blir introdusert av hanen Alan-a-Dale, som figurerer som forteller gjennom filmen. Filmens setting er at kong Richard har reist i korstog, og hans onde bror, prins John, har tatt over makten, med god hjelp av sheriffen i Nottingham. De er særdeles grådige og onde, og folket i og rundt Nottingham lider på grunn av det.

Heldigvis har de Robin Hood og hans menn til å hjelpe til, og de raner gladelig prinsen og sheriffen for å gi pengene tilbake til folket. Jomfru Marian er også med, og Robin Hood er selvfølgelig på knærne etter denne sjarmerende rødreven, og går så langt som å forkle seg som en gammel stork for å vinne hennes gunst i en bueskytterkonkurranse.

Prinsen og sheriffen øker skattene og brorparten av innbyggerne havner i gjeldsfengsel, inkludert en munk og noen blakke kirkerotter, men heldigvis vet Robin Hood og hans tapre menn nøyaktig hva de skal gjøre, og til slutt kommer også kongen tilbake og tar seg av saker og ting, mens Robin får sin Marian.