Fjordkulturdagan på Vinjeøra går av stabelen 10. til 11. juni i år, og de har nylig sluppet årets program. Det er Are Sende Osen, kjent fra radioprogrammet Are og Odin for en del år tilbake, som skal holde åpningstale. Det foregår i Fjordteltet, etterfulgt av Tore Meland fra Rissa som vil holde et humoristisk kåseri om mat fra fjord til bord.

- Mye av programmet er tradisjonelt med fjordtalenter, sildefrokost, lysbilde fremvisning med Steinar Væge, hesteridning, en kjiv fjordcup og fjordfæst med mer, skriver arrangørene på sine nettsider.

Stands i fjordgata

Men de har også nye ting på programmet. Det nyeste er at standene vil være i Fjordgata.

- Vi har hele 60 stands å tilby i år, som er det meste vi har hatt av her under Fjordkulturdagan, opplyses det.

På søndag vil tegneserietegner Trond Johan Stavås holde et kurs i Fjordteltet. Senere inviterer Liantunet og Trondheim Kokkenes Mesterlaug barna til å lage smoothie på gamlemåten ved bruk av sykkel. Sykle din egne smoothie!

Aktiviteter for barna

Hemne trekkspillklubb, Kirksæterørens Hornmusikk og 2-rækkeran vil spille gjennom arrangementet begge dager.

Barnas Stand er absolutt verdt et besøk under dagene, der Vinje barnehages foreldreråd står for leker til barna. Der vil barna kunne være med på å kaste på boks, hoppe paradis og tre på rad. De vil også kunne være med å kjøre traktor i traktorbingen».

Vinjetun samfunnshus står for matservering og tilbyr salg av grillmat og laks.