«Doctor Strange» er en amerikansk superheltfilm fra 2016, basert på Marvel Comics-karakteren med samme navn. Her møter vi kirurgen Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), som etter en bilulykke ødelegger hendene sine, og prøver å gjøre alt i sin makt for å kunne komme tilbake til kirurgien.

Dette fører ham til Katmandu i Nepal, hvor han møter bl.a. The Ancient One (Tilda Swinton) og Mordo (Chiwetel Ejiofor), to magikere, som etter hvert tar ham inn og lærer ham opp i magi, og ydmykhet. For selv om han ikke lenger kan være den beste kirurgen, kan han i det minste gjøre en meget god jobb som magiker.

Og han får ilddåpen sin raskt, for de magiske helligdommene som beskytter verden, er under angrep av en fallen student, Kaecilius (Mads Mikkelsen). Han har alliert seg med den mørke guden, Dormammu, som reiser rundt i univers og dimensjoner, for å legge verdener under seg.

Det blir en heseblesende kamp, hvor Strange lærer mye, både om verden og seg selv, og hvor han til slutt må ta noen viktige valg.